Det är onekligen ett tag kvar, men Triumph Motorcycles har tagit ytterligare steg inför debuten i 2024 års SuperMotocross-VM, med den målmedvetna ambitionen och engagemanget att utveckla ett mästerskapsvinnande team.

Triumph rådfrågade den globala off-road-ambassadören Ricky Carmichael för att uppnå visionen. Med input från en av världens främsta Supercross- och Motocross-förare genom tiderna, har Triumph sammanställt ett team av erfarna och kunniga medarbetare för att styra det helt nya USA-baserade Triumph-fabrikracingteamet, som kommer att ledas av Team Principal Bobby Hewitt och Team Manager Stephen 'Scuba' Westfall.

Ricky Carmichael - Global Off-Road Ambassador, Triumph: "Det känns fantastiskt att ta nästa steg i att tillkännage vårt US Triumph Racing Team. Bobbys framgångar i vår sport som mästerskapsteamägare talar för sig själv. Teamet han har satt ihop jobbar redan tätt ihop med fabriken i Hinckley under dessa utvecklingsstadier. I vårt team finns några av de bästa människorna som finns och detta visar nivån av engagemang, över hela linjen, i denna ansträngning att tävla i SMX World Championship. Jag ser fram emot att arbeta med Bobby och hela teamet när vi kör igång racingen 2024.”

Triumph Racing Factory Team kommer att ställa upp med sina helt nya Triumph 250cm3 4-takts MX-hojar i 2024 års SuperMotocross-VM, som består av Monster Energy Supercross World Championship och Pro Motocross Championship, med tre säsongsavslutande SuperMotocross-deltävlingar. Till säsongen 2025 kommer Triumph dessutom att ställa upp med sin nya 450cm3-motocrosshoj i mästerskapet.

USA-baserade Triumph Racing Team, tillsammans med det nyligen tillkännagivna Triumph Racing-teamet baserat i Europa, skapat i samarbete med Thierry Chizat-Suzzoni, kommer båda att samarbeta tätt ihop med Triumph-fabriken. Det Europabaserade teamet kommer att tävla i Motocross-VM, med början i 250cm3 MX2-klassen 2024, och 450cm3 MXGP-klassen 2025.