Efter en positiv premiärsäsong 2021 har nu föraranmälan till 2022 års European Junior e-Motocross Series – som framgångsrikt skapats i samarbete mellan Infront Moto Racing och KTM AG –officiellt öppnats. Då alla 40 platser till startgrinden förväntas sälja slut snabbt, uppmanas föräldrar och vårdnadshavare till intresserade förare att anmäla sig snarast för att säkra en plats till startlinjen för vad som högst sannolikt kommer att bli ännu ett spännande år av eldriven motorsport.

KTM AG och Infront Moto Racing, förenat av ett gemensamt uppdrag att utveckla talangfulla unga förare, gick samman för knappt 12 månader sedan för att skapa European Junior e-Motocross Series. Den helt elektriska racingserien visade sig vara otroligt populär 2021 och 2022 kommer återigen att bestå av fem deltävlingar, tillsammans med utvalda Motocross-VM-evenemang.

Med början den 29 maj vid MXGP i Spanien, kommer European Junior e-Motocross Series därefter att köras i Frankrike och Tyskland, innan det avslutas med ett tvådagarsevenemang vid MXGP i Tjeckien under helgen 16-17 juli. 

Samtliga 40 förare som tävlar i European Junior e-Motocross Series kommer att tävla i ett beprövat raceformat och kommer att ta sig an ett tidsbestämt kvalpass för att avgöra val av grindplats, följt av två race. Vid slutet av varje deltävlingarna kommer de tre bästa förarna totalt att få kliva upp på pallen för att fira sin framgång.

För att få delta i serien måste alla förare vara mellan 6-8 år gamla (ålder tagen 1 januari 2022) och köra en eldriven KTM SX-E 5, GASGAS MC-E 5 eller Husqvarna EE 5, och förbinda sig att tävla vid minst tre deltävlingar. Förarna som deltar i European Junior e-Motocross Series kommer att få ett speciellt inträdespaket som består av märkesvaror baserat på vilken motorcykel de kör. Den slutliga European Junior e-Motocross Series-mästaren 2022 erbjuds ett exklusivt pris – en resa för två till USA för att kolla in Monster Energy FIM Motocross of Nations den 25 september.

För mer information om European Junior e-Motocross Series och för att säkra en plats till startlinjen, besök - www.junioremotocross.com