Lyckad fotoperation för Jeffrey Herlings

Red Bull KTM Factory Racings Jeffrey Herlings har genomfört ett kirurgiskt ingrepp för att fixa ett brutet hälben hos hans vänstra fot på grund av ett missöde när han körde i Spanien måndagen den 31 januari.

Den regerande MXGP-världsmästaren, som tog segern i den inledande omgången av det spanska nationella mästerskapet dagen innan som en del av sina uppvärmningsförberedelser för den kommande MXGP-säsongen 2022, skadade sin vänstra häl under ett träningspass på RedSand MX-komplex nära Castellon.

Holländaren organiserade en resa tillbaka till sitt hem i Belgien och genomgick där en operation utförd av Dr Stefaan Verfaillie, som satte in flera skruvar och en stödplatta för att fixera skadan.

Tillsammans med sin medicinska rådgivare och Red Bull KTM-teamet kommer Jeffrey nu att övervaka rehabilitering för att återgå till action när han är i form och redo att tävla.

Jeffrey Herlings: "Vi betalar priset för en "ingenting"-krasch. Jag tror att jag kan ha träffat en liten sten vid upphoppet och det var det som fick mig på fall. Effekten var ganska stor på min vänstra fot och vi behövde fixa den så gott vi kunde. Stort tack till sjukvårdspersonalen för att de tog hand om mig och fick min fot reparerad, igen! Också till hela Red Bull KTM-teamet: vi har jobbat hårt för säsongen 2022 och målet nu är att vara tillbaka och vinna så snart vi kan."