Loket i Tjeckien är platsen för årets tolfte runda i Motocross VM. Efter de djupa sandspåren vid förra helgens VM i Lommel, Belgien kommer de tävlande snabbt behöva ställa om sig till de hårda förhållandena vid Loket. Den italienska KTM-föraren, tillika regerande världsmästaren i MX1, Tony Cairoli fortsätter att leda MX1-mästerskapet efter att ha vunnit i sanden i Lommel, där han ökade på sin fördel ( 79 poängs marginal) från tvåan, belgiska Suzukiföraren Clement Desalle. I MX2 är KTM-föraren Marvin Musquin på toppen av poängställningen följt av vinnaren av GP:t vid Lommel, Suzukiföraren Ken Roczen.

Italienska Yamahaföraren David Philippaerts, som var trea förra året i Loket, har missat pallen de senaste fyra VM-rundorna och anländer i Tjeckien taggad på att förbättra sin tredjeplats i VM-ställningen i MX1. Givetvis kommer förra årets vinnare i Loket, Clement Desalle och tyska Max Nagl, som var tvåa där 2009 och i Lommel förra helgen, inte göra det lätt för italienaren.

Nuvarande MX2-ledaren Marvin Musquin kommer att fortsätta kämpa för att få sitt livs första seger på banan vid Loket, en bana som annars alltid tidigare har betytt olycka för fransmannen. För Gautier Paulin, som är 11a i MX2-klassificeringen, kommer kanske GP:t vid Loket hjälpa honom att avancera i ställningar av mästerskapet, då han knep den totala segern på den tjeckiska banan förra året.

UEM EMX 125 Motocross EM kommer att ansluta med helgens MX1 och MX2 och det kan komma att vara en avgörande helg för det nuvarande franska ledaren Jordi Tixier, som han chansen att bli korad som europamästare, med ännu en runda kvar att köra mästerskapet.

Missa inte söndagens livesändning från Loket här på Fastbikes.se!