I helgen debuterade KTM-föraren Alex Eriksson för sitt nya team HM Plant KTM UK ReedBull i Motocross-VM. Debuten ägde rum på sandbanan vid Lommel i Belgien. Här berättar Alex med sina egna ord om debuten.

”Det visste jag redan innan att det skulle bli tufft, det visste nog ni med att det skulle bli 7 veckor skadad tillbaka på hojen sen direkt in i VM. Men jag tror jag blev en färgklick under helgens gång, var 3a i starten 2 gånger från startposition 29 och 30.

Jag har fått höra på ryktesvägar att det gick snack i depån vem fan det va på KTM på yttern. Men som sagt helgen var lång och det var mycket innan dess, allt började med fri träning men det var ganska stelt då och det kunde gått bättre. Men var i alla fall 25a på första fria, jag kan säga som så att ju mer helgen gick så kommer jag mer och mer in i det. Sen har vi inte heller lagt någon kraft på att träna sand, jag var nere i Italien och så kom skadan med tänderna och allt det.

Det var under tiden när jag var skadad då som jag skulle vara nere i Holland, sen är jag inte heller någon erkänd sandspecialist. Tidskvalet för plats på grind blev inget hit, var 29a och inte med världens bästa startspår, men det skulle inte hindra mig. Känslan när jag stod där och gjorde i ordning spåret var att jag kommer vara bra med i starten. Det var jag med, jag var till och med 3a in i kurvan och efter ett varv så låg jag 8a när jag kraschar, eller krasch var det inte, utan en riktig Kärringvurpa! Men jag körde i mål i alla fall och det blev position 30, men vad gör det när det är en grind utanför den grinden man var 3a dagen innan. Så det var bara att göra om det, det var det jag gjorde med!

Warm up'en var helt okej, kändes bra med körningen, och det var bara att tänka positivt inför racet. Även när man stod och tittade när banan förvandlades till… jag vet inte riktigt hur jag ska förklara med om man hade ställt sig i hålorna så hade man inte sett nästa kurva... Men första racet blev faktiskt ganska bra ändå, det vill säga först gjorde jag en sjuk start. Jag var nämligen 3a in i första kurvan i första VM-heatet for teamet, och går med på poängplats i cirka 20 minute men tappar ner till 25. Jag ar inte fullt åktränad nu, så är det bara, men jag visade mig själv och Teamet att jag har farten.

Andra heatet började jag från 30e man och åkte upp till 24 i mål. Jag kan säga att jag är glad att jag har kommit i mål i en tävling nu utan att hamna på sjukan. Det var denna genomköraren jag behövde för att komma vidare starkare och mot mina första VM-poäng, och det kanske kommer nästa helg vem vet? folj mig då, så vet ni svaret.

Jag vill tacka Teamet, min mekaniker Jeremy för en bra helg och alla svenskar som hejade på mig här nere! Och Farsan, Eddie, Vivika för go stöttning”

 

MVH Alex Eriksson HM Plant KTM UK ReedBull/Effectum racing sports/ KTM Scandinavia