Att komma till ett fabriksteam och en fabriksbike är en stor känsla kan jag lova er. Som ni vet var det min debut i det nya teamet i helgen och det gick ganska bra för att vara första gången där nere och på den nya biken. Det har varit en hektisk vecka med förhandlingar och träning, flyg ner till England tester, etc. Men allt började med att jag åkte ner till Jake Nicholls (team mate) i fredags och testa den nya biken.

 

Biken jag fick testa var en träningshoj men jag tyckte det var tryck i den maskinen med. Så teamchefen (Roger) sa att, lugn Alex du har bara kört en halv racebike, och visst va det så att biken gick hur bra som helst. När jag rullar ut på första fria träningen har jag inte hunnit testat en minut innan när det gäller fjädring eller så. Och sen för den delen är det inte speciellt lätt att göra debut på Foxhill, en av de tuffaste banorna i världen om man frågar den äldre kategorin förare. Men jag gillade banan och biken så jag tyckte det rullade på ganska bra.

Hade 2 kanontider på gång men problem uppstår på båda dessa och får en halvdan tid. Men att få välja som nummer 16 på Foxhill är inte alls dumt, så jag visste med denna biken kan jag vara bra med i starten. Och det var jag med i den första starten. Gör ett sjukt bra utsläpp och är klart först in i svängen men får 3 framhjulsläpp inne i kurvan och det känns som att jag kommer ut som cirka 10:a. Men då i den första chikanen så är det en kille som kraschar precis före mig så jag har verkligen inte en chans och jag går omkull jag med. När jag sedan kommer upp så är jag säkert 500 meter efter sista man, men jag kör ändå upp mig till 19 man i mål.

Mellan det andra och första heatet så får jag oerhörda smärtor i magen, och kan knappt gå men jag kommer till start. Men detta blir ett mellanheat där jag kör riktigt dåligt och hamnar på 20:e plats, det är samma historia mellan 2-3 heatet kan knappt stå upp försöker sova bort skiten. Men det går inte över men jag tänker, Alex nu får du bita ihop och göra en bra start! och det gör jag med tar till och med starten, och detta heatet blir ett steg i rätt riktning helt klart. Jag slutar på 13e plats.

Efter positivt snack från teamets mekaniker Jeremy och teamchefen så är alla nöjda med helgen, och inklusive jag så känns det bra. När det gäller magen så kan jag säga att om man har ont idag med så kan ni tänka er att jag har haft ont men det är helt klart på bättringsvägen. Är hemma nu Måndag och tisdag men åker ner igen på onsdag för tester med teamet inför Lommel, så det är så livet kommer se ut nu för mig, racing bara racing. Kommer bli Awesome som vi säger i Teamet ! Ha det gott så länge

MVH Alex Eriksson HM Plant KTM UK Red BulI/KTM Scandinavia