Sverige står i rampljuset på den internationella motocrosscenen när Yamaha Motor arrangerar sin årliga superfinal - bLU cRU - för unga och lovande motocrossförare mellan den 6:e och 8:e oktober. Årets tävling äger rum i Frankrike och lockar rekordmånga svenska förare till start.

Det är fjärde året i rad som Yamaha anordnar bLU cRU Superfinale för unga motocrossentusiaster. Ungdomarna har under våren och sommaren tränat och tävlat intensivt för att kvalificera sig för tävlingen i Frankrike, där de kommer att ställas mot talangfulla motocrossåkare från hela Europa. Ett imponerande antal svenska barn har deltagit i kvalet, och flera har lyckats ta sig vidare till finalen. Bland de utvalda svenska talangerna märks namn som Viggo Östner, Elin Rothsten, Albin Glansén och Nellie Fransson.

”Ansökningarna till bLU cRU i år har nästan fördubblats jämfört med föregående år. Detta betyder att konkurrensen har varit stenhård och därför har vi med oss ett extra starkt gäng av svenska ungdomsförare i år. För många av dessa barn och ungdomar är det här evenemanget höjdpunkten på säsongen, och de har längtat hela året efter att få veta om de skulle kvalificera sig eller inte. Att dela denna unika helg med så många likasinnade motocrossentusiaster är en upplevelse som kommer att prägla dem för livet”, säger Morten Brondbjerg från Yamaha Motor Scandinavia.

Totalt har 120 barn och ungdomar från hela världen kvalificerat sig för finalen, och av dessa är hela 40 talanger från Skandinavien. I Frankrike kommer de att få chansen att träna tillsammans och tävla mot andra passionerade motocrossfantaster, med coaching av erfarna professionella förare. De tre bästa förarna från varje klass, tillsammans med två wildcard-deltagare, kommer att bjudas in till ett speciellt träningspass, känd som Masterclass. Här kommer en förare från varje klass att utses som den slutliga bLU cRU-mästaren.