Triumphs nya 250cc motocrosshoj visades för första gången upp offentligt i samband med helgens final i SuperMotocross-VM vid Los Angeles Memorial Coliseum i Kalifornien. Åskådare fick bevittna två nya Triumph motocrossmotorcyklar inta arenan ackompanjerat av en flammande pyroteknisk show och fanfarer.

Den nya motocrossmaskinen kördes av Jeff 'Six Time' Stanton, trefaldig AMA Motocross och trefaldig AMA Supercross-mästare,  som vann sin senaste mästerskapstitel på Coliseum och är nuvarande chef för Triumph ”Adventure Experience” i USA. Han sällskapades av Ricky Carmichael (sjufaldig AMA Motocross-mästare och femfaldig AMA Supercross-mästare), vars motorcykel hade specialkittats med hans personliga grafik och tillvals-komponenter.

 

I samband med uppvisningen tillkännagavs datumet för den fullständiga presentationen av den nya motorcykeln till den 28 november 2023. Efter sin uppvisningsvända kommenterade Ricky Carmichael: "Jag är så glad att äntligen kunna visa fansen vad vi har arbetat med de senaste 4 åren. Motorcyklarna känns fantastiska, de ser fantastiska ut och de är snabba. Jag är riktigt nöjd med vad vi har levererat, och jag längtar tills vi kan dela de slutliga detaljerna den 28 november."

Jeff Stanton tillade: "Coliseum är en speciell plats för mig, och att vara tillbaka här på en Triumph är en absolut ära för mig. Den nya grafiken ser ut som ingenting annat i depån och ger motorcykeln en riktigt skarp och distinkt ny look som jag tror att fansen kommer att älska."

För att markera ögonblicket lanserade Triumph även sin nya Triumph Racing-webbplats och sociala kanaler, @OfficialTriumphRacing på Instagram och Facebook.