Eicher Motors ltd., moderbolaget till Royal Enfield, investerar i Stark future, som ligger bakom eldrivna motocrosshojen Stark Varg.

Eicher Motors Ltd, som bland annat är moderbolag till Royal Enfield, har inlett ett strategiskt samarbete inom elmotorcyklar med Spanien-baserade Stark Future SL. Som en del av detta samarbete har styrelsen för Eicher Motors Ltd godkänt en investering på 50 miljoner euro, vilket motsvarar 10,35 % av aktierna i Stark Future. 

Stark Futures grundare och VD, svenske Anton Wass, säger: ”Vi hade som mål att utmana och inspirera motorcykelindustrin med skapandet av Stark VARG genom att ta vår elektriska teknik från ritbordet till verklighet. Att nu samarbeta med ett av de allra första motorcykelmärkena i historien och vara en del av deras resa mot miljömässig hållbarhet är en enorm inspiration för oss hos Stark. Vi har nu arbetat nära Siddhartha Lal, B Govindarajan och teamet under några månader och är djupt imponerade över vad de har skapat under de senaste 25 åren, såväl som tankesättet och fokuset att fortsätta bygga och utveckla Royal Enfield.”