Det elektriska mästerskapet, som i år innehåller fem deltävlingar, återkommer för sitt tredje år med race, som körs i samband med MXGP, på några av Europas främsta motocrossbanor.

Husqvarna Motorcycles förlänger sitt partnerskap med European Junior e-Motocross Series, den banbrytande mästerskapet för eldrivna motocrosshojar, som fortsätter att växa för varje år som går. Anmälan till mästerskapet öppnar den 3 mars via den officiella hemsidan (se nedan).

European Junior e-Motocross Series 2023 startar i samband med MXGP i Spanien den 7 maj, medan de återstående fyra deltävlingarna kommer att köras i samband med tre andra evenemang i MXGP-kalendern, med besök i Frankrike, Tyskland och Tjeckien. Den sistnämnda kommer att stå värd för ett tvådagarsevenemang under helgen 15-16 juli där den totala mästerskapsvinnaren kommer att koras.

Serien är öppen för alla förare i åldern 6-8 år (ålder utgår från 1 januari 2023) bakom styret på en Husqvarna EE 5 eller motsvarande maskin. Dessutom kommer varje tävlande som tävlar med en EE 5 att få ett urval av Husqvarna Motorcycles-produkter och tekniska tillbehör. Om mästerskapsvinnaren skulle vara en förare av en EE 5 blir dess belöning en exklusiv träningsdag med Husqvarna Factory Racing.

Föräldrar/vårdnadshavare till intresserade förare bör besöka den officiella hemsidan - www.junioremotocross.com - för fullständig information om mästerskapet, där anmälan/ registrering öppnar den 3 mars.

Kalender – 2023 års European Junior e-Motocross Series

Deltävling 1: 7 maj MXGP i Spanien – intu Xanadú - Arroyomolinos

Deltävling 2: 21 maj MXGP i Frankrike – Villars sous Ecot

Deltävling 3: 11 juni MXGP i Tyskland - Teutschenthal

Deltävling 4: 15 juli MXGP i Tjeckien – Loket

Deltävling 5: 16 juli MXGP i Tjeckien – Loket