Otvivelaktigt är den stora nyheten inför helgens MotoGP på Phillip Island i Australien möjligheten för spanske Marc Marquez att bli den yngsta MotoGP-mästaren någonsin. Dessutom under sitt första år i klassen. Det finns gott om andra fakta och siffror också. Här finner du ett antal...

300 - Marc Marquez andraplats vid Malaysias Grand Prix var den 300:e pallplatsen för Honda i MotoGP-klassen.

33 - Marc Marquez behöver bara 33 poäng under de tre av årets resterande tävlingar för att garanterat vinna MotoGP-titeln, även om hans närmaste rival, Jorge Lorenzo, vinner de tre återstående tävlingarna.

31 - Damian Cudlin firar sin 31:a födelsedag på kvaldagen under sitt hemma-GP.

30 - Dominique Aegerters femteplats på Malaysias Grand Prix var den 30:e tävlingen i följd där han kommit i en poängvinnande position. Den sista tävlingen där han misslyckades med att få poäng var när han avslutade på 18e plats vid förra årets race i Qatar. Endast två ryttare i GP-racingens 65-åriga historia har haft en längre sekvens av poängvinnande sviter i road racingens högsta klass: Luca Cadalora med 34 och Andrea Dovizioso med 31.

25 - Dani Pedrosas seger på Sepang var hans 25:e MotoGP-seger . Detta är samma antal Grand Prix-segrar i högsta klassen som Kevin Schwantz , 500-klasssens världsmästare år 1993, uppnådde under sin karriär.

22 - Zulfahmi Khairuddin firar sin 22:a födelsedag på tävlingsdagen under Australiens Grand Prix.

18 – KTM-förare har vunnit de senaste 18 Moto3-tävlingarna i följd. Endast Honda har haft en längre sekvens av antalet segrar i följd, i 125/Moto3-klassen: 19 stycken under 1990/91 -säsongerna.

17 - Dagen då Australian Grand Prix körs är det exakt 17 år sedan Loris Capirossi vann för första gången i 500-klassen, år 1996 i Australian GP på Eastern Creek. Mick Doohan och Alex Criville kämpade hårt för att vinna, men de två teamkamraterna var så närgångna och sugna på seger att de kolliderade med varandra under sista varvet.

11 - På tävlingsdagen i Australien är det 11 år på dagen sedan Jeremy McWilliams, körandes för Team KR Proton, kvalificerade sig för pole i 2002 års MotoGP på Phillip Island. Detta var sista gången någonsin som polen i klassen vanns med en tvåtaktsmaskin och den första polen i den främsta klassen för Bridgestone.

8 - Under det malaysiska GP:t startade Marc Marquez från pole för åttonde gången under 2013. Endast två förare under MotoGP-eran har kört till sig åtta eller fler pole position under en och samma säsong: Valentino Rossi (nio stycken under år 2003) och Casey Stoner (nio under 2008 och 12 under 2011) .

5 - Phillip Island är en av fem banor som Jorge Lorenzo inte haft en MotoGP-seger på, tillsammans med Sachsenring, Motorland Aragón, Sepang och Circuit of the Americas.

5 - Phillip Island är också en av fem banor som Dani Pedrosa inte har haft en MotoGP-seger på, tillsammans med Losail , Circuit of the Americas , Assen och Silverstone.