Nicky Hayden var tvungen att dra sig ur söndagens MotoGP på Malaysias Sepang-bana, efter att ha parkerat sin Ducati på start/målrakan med en rykande motor. Nu förklarar amerikanaren att teamet har slut på motorer.

Efter att ha stött på problemet i slutet av varv 8 stoppade 2006 år MotoGP-mästare sin maskin. Motorn har nu skickats tillbaka till Ducatifabriken i Bologna, där den kommer att analyseras av de Corse-tekniker.

Med tre tävlingar kvar av MotoGP-säsongen måste Ducatis fabriksteam analysera slitaget på alla deras fem begagnade motorer, där det värsta scenariot innebär att de tvingas använda en sjätte motor och Hayden då får starta från depån.

"Du kunde uppenbarligen se röken. Det är verkligen en besvikelse för oss eftersom vi hade förbättrat motorcykeln. Jag trasslade till et under kvalet men under uppvärmningen hade jag ett hyggligt tempo och var sjätte snabbast. I racet startade jag från 11e plats, vilket inte var lätt, men jag lyckades köra upp mig några positioner, och drog definitivt ifrån Dovi ( teamkamraten Andrea Dovizioso ) och hade just hunnit ikapp Smith. Jag hade inte en fantastisk tävling, men säkerligen ett av de bästa race jag haft på sistone."

Amerikanen fortsatte med att tacka hans teampersonal för deras insatser:
"Tyvärr gick motorn sönder. Jag ska bara försöka skaka av mig det här och fokusera vidare på Phillip Island . Jag vill tacka mitt team, killarna arbetar extremt hårt, trots att det inte går så bra för oss. Det är en svår tid och jag vill verkligen tacka mina killar för att de arbetar så hårt som de gör."

Hayden tillade att han är nu angelägen om att bege dig sig till Australien.