Efter förra årets MotoGP-säsong valde den australiensiske Hondaföraren Casey Stoner att hoppa av MotoGP-cirkusen, trots ett erbjudande om en årslön på omkring 100 miljoner kronor.

Stoner har efter en tids rykten nu bekräftade att han har tecknat ett ettårigt avtal för att tävla i V8 Supercar i Australien. Han kommer att tävla tillsammans med Red Bull-stödda Triple Eight Holden i Dunlop-serien och har själv meddelat att han kommer ge sig själv ett år att anpassa sig, samtidigt som han inte helt uteslutit en comeback till MotoGP.

Stoner pensionerade sig från MotoGP i slutet av säsongen 2012 och har nyligen hävdat att fansen spottade på honom i depån och var allmänt aggressiva.

-Vi förlorade en förare för ett par år sedan, och inom en månad var det som om det aldrig hänt. De vill se action men de inser inte att våra liv står på spel. Vi blev som ett par marionetter i den världen och det hade ingenting att göra med racing. Tyvärr gillade de inte min ärlighet, förklarade Stoner.

Honda kämpade med näbbar och klor för att hålla greppet om Stoner, och erbjöd den tvåfaldige MotoGP-mästaren ett årskontrakt värt cirka 100 miljoner kronor, för att köra för ett av de främsta teamen i MotoGP.. Men Stoner, som inte gillar åt vilket håll sporten är på väg åt, tackade nej.

Angående en eventuell comeback till MotoGP kommenterar Stoner: "Jag har inga avsikter att gå tillbaka till sporten. Men om jag ser att sporten förändras dramatiskt, till den grad att det är intressant, finns alla chanser. Men åt det håll det går nu är det ingen chans. "