I samband med Yamaha Racings PR-turné hölls en presskonferens där Jorge Lorenzo och Valentino officiellt dök upp tillsammans som lagkamrater, och stämningen verkade trevlig mellan förarna som Yamahas racingchef Lin Jarvis kallar för "Super team". Samtidigt lät Rossi meddela att han givetvis är sugen på att prestera på topp igen, och att han ser sig själv på pallen i årets första MotoGP-race i Qatar.

Både Lorenzo och Rossi lyckades berätta om sina förväntningar för den kommande säsongen, med den regerande världsmästare som alltid politiskt korrekt.

- Jag känner mig mycket positiv inför 2013-säsongen. Jag tror att tillskottet av Valentino är bra och vi har ett mycket starkt team nu. Jag vet att han är en mycket begåvad förare. Vi kommer att börja testa den nya motorcykeln i Sepang, och jag tror att vi har en stor chans att bli världsmästare igen. Det kommer att bli mycket svårt precis som alltid. Vi är övertygade om våra möjligheter och vi är en av favoriterna, kommenterade Jorge Lorenzo.

P20130125133837399

För Valentino Rossi är detta inte bara en glad återkomst till Yamaha, utan även en nystart, efter två vinstlösa säsonger med Ducati, där han nu sätter ribban högt för sig själv.

-Jag är så stolt över att bära den nya logotypen och är mycket glad över att vara tillbaka i familjen! Jag kan inte vänta på att få tillfälle att köra M1. Jag tror att Yamaha Factory Team kommer att vara mycket stark i år med mig själv och Jorge. För mig gäller det i detta ögonblick att vara lite försiktig och försöka förstå vad min nivå är med motorcykeln tills efter det första testet. Min sista Grand Prix-seger var 2010 så mitt första mål är att komma tillbaka på podiet så snart som möjligt, och för att försöka vinna ett race, förklarade Rossi, som även fyllde i med att ser sig själv på pallen redan i Qatar.