I vanlig ordning presenterade Ducati sin 2013 års MotoGP-maskin vid sitt årliga mediaevent Wrooom vid italienska skidorten Madonna di Campiglio. Här kan du läsa mer och kolla in en film och ett antal bilder från eventet.

I realiteten är den nya modellen i dagsläget tekniskt sett identisk med modellen som man avslutade 2012 års MotoGP-säsong med, där endast designen är lite annorlunda med mer rött hos toppkåpan än förra året och utan gröna ränder.

Den exakta specifikationen för 2013 års maskin kommer inte att vara kända förrän efter försäsongstesterna, även om Ducati har indikerat att det det i år kommer handla mer om evolution snarare än revolution.

Fabriksteamets förare Andrea Dovizioso och Nicky Hayden medgav under tisdagens presskonferenser att 2013 års racemaskin kommer att vara ett pågående projekt under en tid, då Ducati försöker att komma tillbaka på rätt kurs efter två dåliga säsonger.

-Detta är oundvikligt när man gör en stor förändring i teamet. Ducati har naturligtvis fortsatt att arbeta med vissa saker som man tidigare har beslutat om. Men om vi talar om det riktiga utvecklingsarbetet kommer vi att börja med det i Malaysia. Det här är givetvis negativt, men det är inte möjligt att göra på något annat vis. Vi måste tänka på det som ett långsiktigt projekt, ett tvåårigt projekt, och sedan får vi se vidare därifrån, kommenterade Dovizioso.

För första gången i detta sammanhang presenterades även satellitteamet Pramac och deras cyklar tillsammans med fabriksteamet, eftersom satellitteamet kommer ha full uppbackning av maskiner och support under fabrik maskiner och stöd.

Tidigare Yamaha-fabriksföraren Ben Spies och Moto2-föraren Andrea Iannone formerar Pramacs nya förartrupp.