Niofaldige världsmästaren Valentino Rossi har förlängt sitt avtal med Bridgestone och kommer att fortsätta sin roll som däckrådgivare för motorcykeldäck.

Som i det tidigare avtalet kommer Valentino Rossi och Bridgestone samarbeta för att lyfta fram passionen för motorcykelåkning och dess entusiaster över hela Europa med Bridgestones koncept - från tävlingsbanan till vägen.


-Jag har jobbat med Bridgestone i MotoGP i många år och har alltid varit imponerad av deras professionalism och kvalitet på sina produkter. Att fortsätta detta avtal ger mig en spännande möjlighet att bidra till Bridgestones nya motorcykeldäck för väg, säger Valentino Rossi.


Som en del av sin roll kommer Rossi att ge sin bedömning och sina synpunkter på utförandet av Bridgestone motorcykeldäck, särskilt inom området hyper-sport, racing och sporttouring. Bridgestone i sin tur kommer att använda hans synpunkter inom däckutveckling för att kunna leverera landsvägsdäck med bättre prestanda och förbättrade säkerhetsmarginaler.


-Valentino Rossi är en stor ambassadör för vårt företag. Med en förlängning av vårt avtal har vi säkrat rådgivning och rekommendationer från en av de största tävlingsförarna genom alla tider. Detta säkerställer att vi har de bästa nya Battlax-däcken på marknaden, säger Franco Annunziato, VD för Bridgestone Europe.


Valentino Rossi är en av de största stjärnorna någonsin i motorcykelracing: Världsmästare i kategorierna 125cc, 250cc och 500cc och sexfaldig världsmästare inom MotoGP™. Han har också alla tiders rekord i toppkategorin med 79 segrar.