Tidigare i år träffade Johan Ahlberg från Fastbikes.se Jorge Lorenzo inför racet på Le Mans.  Då var fortfarande utgången av årets MotoGP-mästerskap oviss för hans del. Nu står det klart att Jorge Lorenzo är 2010 års MotoGP-mästare. Här berättar han mer om det hela...

 

Här följer Jorge Lorenzos egna ord efter söndagens MotoGP-race:

"Detta är min första titel i MotoGP-klassen och min dröm har besannats! Detta är verkligen det största en motorcyklist kan uppnå i sin karriär, så vi måste fira och njuta av dessa timmar, minuter och sekunder som om det är slutet för världen. Du fantiserar om detta ögonblick i huvudet hela ditt liv men när det kommer vet jag inte hur jag ska agera eller vad jag ska säga. Jag försöker att vara avslappnad, att tala tydligt och inte säga något galet! Jag är så trött just nu, jag behöver bara vara ensam i ett rum i några minuter, bara tänka på vad jag har gjort!


fb_P20101010151246484
Jag vill tacka så många människor, det är svårt att hitta orden men jag måste nämna Yamaha, hela mitt team, Bridgestone och alla inblandade. Och naturligtvis tack så mycket till mina fans, som har varit med mig varje steg på vägen.

Den perfekta situationen hade varit att vinna, men så blev det inte den här gången. Jag gjorde en bra start och åkte bra och jag trodde att jag kunde dra ifrån Andrea på en punkt, men då körde han förbi mig och så även Valentino, och jag tyckte det var för många risker idag för att kämpa för segern, det var bättre att vänta till slutet av racet.

Motorcykel är min passion och mitt jobb men det är också ett spel, och detta är vad jag sade när jag höll upp skylten "game over". Idag är det över för den här säsongen eftersom jag är världsmästare! Jag tänker inte på framtiden nu, jag vill bara fira min första MotoGP-titel och jag kan inte tänka bortom denna natt. Framtiden kommer att bli tuff och spännande, men vi behöver inte tänka på det nu, utan kan bara njuta av ögonblicket.


fb_P20101010181524515
Phillip Island är inte min bästa bana för MotoGP men jag vill försöka vinna eftersom jag inte har vunnit där. Jag vill vinna lite fler tävlingar denna säsong och jag ska göra mitt bästa för att göra det.

Vi har kommit så långt, vissa saker händer mycket långsamt i din karriär och några mycket snabbt. När jag började i VM jag var nästan sist i 125 klassen men på bara åtta år har jag blivit MotoGP-mästare. Det är otroligt hur livet kan förändras. Vi har kämpat så hårt för detta. Jag har tur eftersom jag har haft tur med bra cyklar och bra team. Jag har alltid varit omgiven av människor som vill bäst för mig och jag är mycket tacksam för detta.

 

Försäsongen började inte så bra med mitt brutna finger men i slutändan har det varit ett fantastiskt år. Om jag var tvungen att plocka de tre bästa tävlingarna jag skulle säga att nummer ett var Jerez, eftersom det var första gången jag vann där i MotoGP och det är kanske den bästa platsen att vinna ett race. Plus att jag fick hoppa i sjön! Silverstone var kanske det bästa loppet jag gjort, eftersom jag var aggressiv och snabb. Då äntligen här, inte för körningen, men för att det var viktigt och mästerskapet. Jag vet inte ännu om jag kommer att använda nummer ett nästa säsong. Om jag kan komma på en bra design så ja, om inte behåller jag nummer 99!

Världsmästare - det låter otroligt att höra dessa ord, det är ett nöje, du känner dig som om du kung i världen. Vi kommer att njuta av denna natt till maximum. "

 

Inför årets race på Le Mans träffade Johan Ahlberg från Fastbikes.se Jorge Lorenzo, och fick sig ett snack. Här kan du läsa artikeln med en intervju, där Jorge berättar lite mer om sin väg till MotoGP-titeln…

 


Jorge Lorenzo Fakta
• Jorge Lorenzo är den andra spanske föraren att vinna MotoGP-titel - den andra var Alex Criville år 1999.

• Han är den första spanska förare att vinna VM-titlar i både 250-klassen och MotoGP.

• Lorenzo har slutat bland de fyra bästa i de femton första tävlingarna i år under sin väg fram till världsmästartiteln.

• Vid en ålder av 23 år och 159 dagar är han den sjätte yngsta föraren genom tiderna att vinna titeln i kungaklassen efter: Freddie Spencer, Casey Stoner, Mike Hailwood, John Surtees och Valentino Rossi.

• Han är den tredje yngsta föraren att ha vunnit VM-titlar i både 250-klassen och MotoGP, efter: Mike Hailwood och Valentino Rossi.

• Under 2010 blev Jorge Lorenzo den fjärde föraren i den 62-åriga historien av Grand Prix-tävlingar med motorcyklar att avsluta på pallen i kungaklassen under årets tolv första GP tävlingar.