Den spanske Hondaföraren Dani Pedrosa kommer att delta i helgens MotoGP på Philip Island i Australien. Detta efter att han tvingats stå över de två senaste racen på grund av sin nyckelbensskada, som han drog på sig under ett att träningsvarven på Motegi för närmare två veckor sedan.

Efter en lyckad operation dagen efter vurpan har Pedrosa fortsatt med olika sjukgymnastiska övningar, som han kommer att fortsätta med ända fram till sin ankomst till Australien, och nu är han beredd att försöka försvara andraplatsen i mästerskapet efter att Jorge Lorenzo körde hem 2010-titeln vid Sepang i söndags.

 

Pedrosa, som har 47-poängs fördel över trean - Valentino Rossi i mästerskapet, sa: "Det var svårt att fatta beslutet om att inte åka till Malaysia, men efter en vecka tycker jag att det var rätt sak att göra eftersom mitt tillstånd har förbättrats avsevärt under dessa dagar. Så jag ser fram emot att komma till Australien och ta reda på hur det känns på cykeln. Jag kommer till Phillip Island under onsdagen för att ha lite tid att återhämta sig från flygresan och vila lite. Jag vet att det blir tufft eftersom Phillip Island är en mycket krävande bana och även vädret kan spela en stor roll, men jag tror verkligen det är dags att komma tillbaka med mitt team och försöka återgå till den höga prestanda vi hade före kraschen i Japan. Mästerskapet är visserligen avgjort, men för oss är det fortfarande inte över. Målet är nu att behålla andraplatsen i tabellen och fortsätta arbeta på cykeln så att vi anländer i god form för vinterns tester, när vi ska börja arbeta inför nästa år. "

 

Pedrosa passade även på att framföra sina gratulationer till Lorenzo:

"Jag tycker det är mycket bra för Spanien att få en annan världsmästare i toppklassen efter Alex Crivillé vann den 1999. Det var länge sedan ... för länge. Så jag vill säga grattis till Lorenzo. Han körde mycket bra i år redan från början av säsongen och gjorde väldigt få misstag - så han förtjänar titeln."