Valentino Rossi kommer att göra sin comeback i helgen på Sachsenring i Tyskland, Under torsdagen undersöktes och godkändes Rossi av läkaren Huber Fischer som är medicinskt ansvarig på Sachsenring.

 

Bara sex veckor efter att han bröt höger skenben på Mugello i Italien kommer beskedet att den regerande MotoGP-mästaren, Valentino Rossi, gör comeback. Yamahas testförare Wataru Yoshikawa, som ersatte Rossi under den föregående omgången på spanska Catalunya, kommer åter vara redo att ersätta Rossi om det behövs.

 

-Jag är verkligen glad över att min läkare tror att jag kan köra i helgen. I morgon skall jag medicinska chefen på Sachsenring och efter det kommer vi att ha det slutliga beslutet, säger Rossi, som har genomfört två privata tester - på Misano i onsdags och i Brno i måndags - för att bedöma sin kondition och förmåga.

-Det kändes bra på R1:an men jag vet att min M1 är en annan sak på banan och det blir svårt för mig, men jag saknar min motorcykel och mitt team och jag vill prova. Jag ser verkligen fram emot att se alla och vara tillbaka på banan, jag är trött på att vara hemma! Wataru kommer att vara där också, och om det uppstår problem så kommer han att köra min motorcykel igen, fortsätter Rossi.