MotoGP-mästaren Valentino Rossi har genomfört sin andra testkörning på en Yamaha YZF-R1 sedan han kraschade och bröt sitt högra ben i samband med en träningsvända inför racet på Mugello i juni i år. Återigen lånade Rossi en VM-kittad Yamaha YZF-R1 som han pressade med på Brno i Tjeckien. Nu väntar alla på beskedet om han kommer att delta i helgens MotoGP på Sachsenring eller ej. Här kommenterar Rossi körningen på Brno.

 

Efter att Rossi avslutade testet, som varade under 46 varv och med en bästa tiden på 1'59 0,1, rapporterade han att han kände mindre smärta än vad han hade gjort efter förra onsdagens test på Misano (som var hans första körning på två hjul efter att han bröt sitt högra skenben på Mugello i början av juni).

-Jag är mycket nöjd med hur det gick, kände jag mig mycket bättre än på Misano - förra veckan var ganska tuff men jag mår bättre och bättre ochdet har gått fem dagar mellan dessa två tester. Den här gången gjorde mitt knä och axlar inte ont så mycket, kommenterar Rossi efter måndagens test på Brno.

Ett beslut om huruvida den 31 år gamla italienaren kommer att göra sin comeback på Sachsenring i helgen kommer att fattas under onsdagen, efter att han röntgat benet.

-Nu ska jag vänta för att fatta ett beslut på onsdagen, efter att vi har tittat på några röntgenbilder, på om jag kör eller inte i Tyskland. Att genomföra ett helt race är en helt annan historia, men jag har fortfarande ett par dagar på mig för att bli lite bättre, avrundar Rossi.