För en tid sedan kunde Fastbikes.se avslöja att Casey Stoner är på väg från Ducati till Hondas HRC-team i 2011 års MotoGP. Nu har uppgifterna bekräftats från såväl Honda som Ducati. Här kan du läsa vad Stoner och representanter från båda teamen har att säga om saken.

 

-Vi är mycket glada över att Casey kommer att gå med Honda igen nästa år. Klart han är en av de bästa cyklisterna i MotoGP och han kommer att ge värdefull hastighet och erfarenhet till vårt team. I fabriken Honda trupp vi redan har två mycket starka och erfarna ryttare i Dani Pedrosa och Andrea Dovizioso som presterar mycket bra och för närvarande innehar andra och tredje positioner i 2010-VM. HRC hoppas också att behålla dessa två förare till nästa år - vilket ger oss vad som skulle vara en verkligt formidabel line-up, säger HRC:s Shuhei Nakamoto.

Stoner kom till Ducati år 2007. Han debuterade i den nya 800-kubiksklassen med en Desmosedici GP7, och tog sin första seger i det allra första loppet, vilket la grunden till vad som skulle leda till en VM-titel senare under samma år och många fler framgångar under följande säsonger.

-Jag vill tacka Casey på uppdrag av våra fans och våra sponsorer, men framförallt från alla de människor som arbetar hos Ducati. De segrar och känslor han gav oss, belönar allt hårt arbete och uppoffringar vi gjort. Under dessa fyra år tillsammans har vi haft många stora ögonblick. Då MotoGP-titeln säkrades 2007 och segern på Mugello år 2009 är ögonblick som vi aldrig kommer att glömma. I Casey hittade vi inte bara en otroligt talangfull förare, utan även en ärlig och lojal kille och det är därför som det alltid kommer att vara ett starkt och uppriktigt band mellan oss, även som en konkurrent, säger Filippo Preziosi, Ducati Corses generaldirektör.

-Jag måste tacka Ducati för att de gav mig en sådan fantastisk möjlighet att tävla och vinna med dem under de senaste fyra åren. De tog en chansning när de kontrakterade mig i slutet av 2006 eftersom jag var okänd, men vi jobbade tillsammans och kunde vinna ett mästerskap, många tävlingar och kämpat i mästerskapet under de två senaste säsongerna. Jag har nu beslutat att gå vidare, och jag kommer att få nya utmaningar i framtiden och olika hinder att övervinna, men jag kommer inte glömma dessa år med Ducati och de människor jag har haft förmånen att arbeta så nära. Så ett stort tack till Ducati och alla våra sponsorer som vi har delat framgångar och livslånga mål med, kommenterar Casey Stoner övergången från Ducati till Honda.