Den italienske Yamahaföraren, tillika regerande MotoGP-mästaren, Valentino Rossi körde motorcykel under onsdagen för första gången sedan han bröt sitt högra ben på Mugello den 5 juni. Nu återstår att se om Rossi gör comeback på Sachsenring i slutet av nästa vecka.

Rossi körde totalt 26 varv på Misano på en YZF-R1 WSB-maskin från Yamaha World Superbike Team, och noterades för bästa tiden 1'38 0,200. Rossi gjorde en första session på 11 varv vid 18,30-tiden med en bästa tid på 1'41 0,000, sedan en andra session på 15 varv med start klockan 19,45, och noterades då för den bästa tiden 1'38 0,200.

Den regerande världsmästaren lyckades köra bra men uppgav att han hade lite ont i benet och axeln. Han kommer nu att fortsätta med ett uppdaterat rehabiliteringsprogram och fatta ett beslut under nästa vecka om huruvida han kommer att delta i Tysklands Grand Prix på Sachsenring om tio dagar.

-Vi genomförde denna test för att förstå hur vi måste jobba härifrån och för att se hur pass kapabel jag är att köra motorcykel. Testet var positivt, eftersom jag åtminstone kan köra, men ett MotoGP-race innehåller mycket mer än ett test som detta. Jag hade lite ont i vristen, knäet och axeln, men framför allt saknade jag styrka i axeln och hade lite dålig rörlighet i fotleden. Jag skulle verkligen vilja köra på Sachsenring, men det är ännu för tidigt att säga hur det kommer att bli med detta. Vi har fortfarande tolv dagar och vi måste vänta och se hur mycket vi kan förbättra mitt tillstånd under de närmaste dagarna. Superbikemaskinen idag var bra och väldigt rolig att köra, jag vill verkligen köra på Sachsenring, men vi måste vänta en vecka till innan vi beslutar oss, kommenterar Valentino Rossi.