Sedan en tid har rykten kring en eventuell flytt från Yamaha till Ducati för regerande MotoGP-mästaren Valentino Rossi duggat tätt. Det senaste vi fått från en mycket trovärdig källa är att Rossi och Ducati äntligen har rett ut alla detaljer kring kontraktet mellan de två parterna. Enligt uppgift kommer ett officiellt tillkännagivande ske på i samband med MotoGP på Laguna Seca, den 25 juli. Men fortfarande kan allt hända…

Uppgifterna kring Rossis eventuella flytt har blivit mer trovärdiga sedan beskedet kom att Ducatiföraren Casey Stoner kommer att flytta till Honda HRC. Nu handlar buden allt mer om när det officiella tillkännagivandet kommer att ske.

Den största nyheten är att Rossi enligt uppgift kommer att gå i stort sett solo till det röda laget. Med honom kommer troligen inte legendariske Jeremy Burgess, som varit Valentino Rossis teamchef i över tio år och följde honom till Yamaha, och inte heller någon Davide Brivio, som sägs föredra att stanna hos Yamaha, och enligt vår källa kommer Rossi endast ta med sin telemetri-data-analytiker Matteo Flamigni till Ducati.

Om Burgess stannar hos Yamaha blir han högst sannolikt Ben Spies teamchef, som nästan helt säkert kommer att flyttas upp till fabriksteamet, vilket i sin tur innebär att Spies kommer tvingas släppa sin legendariska teamchef, Tom Houseworth, som har hjälpt Ben med hans AMA mästerskapstitlar och även flyttade till Italien för att hjälpa Spies ta WSBK-titeln.

Vi återkommer i ärendet så snart vi har mer information i ärendet. Silly season fortsätter…