Rossi går till Ducati

Under en längre tid har det ryktats om att den regerande MotoGP-mästaren Valentino Rossi är på väg att lämna Yamaha för Ducati. Samtidigt sägs Casey Stoner vara på väg från Ducati till Honda. Nu pekar nya uppgifter från en väl insatt källa på att Valentino Rossi byta från Yamaha till Ducati, och om så blir kan det komma att offentliggöras i samband med helgens MotoGP på spanska Catalunya.

Förhandlingarna mellan Valentino Rossi och Yamaha lär ha kollapsat i elfte timmen. Rossi ville enligt uppgift förlänga sitt nuvarande kontrakt, men inte sänka sitt saftiga arvode. Nu uppges istället affären mellan Valentino Rossi och Ducati vara klar, vilket betyder att vi kommer att få se Valentino Rossi köra en Ducati under 2011 års MotoGP-säsong. Något som många ser fram mot, inte minst hans italienske fans.

Enligt vår källa har Ducati erbjudit ett årsarvode på 15 miljoner Euro. Samtidigt uppger vår samarbetspartner, Motor Cycle News, att Rossi kommer att få 12 miljoner pund för ett tvåårskontrakt med Ducati, vilket är närmare 146 miljoner omräknat till svenska kronor.

Dessutom är det vida känt att Rossi inte är särskilt glad över att ha Jorge Lorenzo som teamkollega. Om Uppgifterna stämmer kommer Yamaha högst sannolikt ersätta Rossi med Ben Spies (som i dagsläget redan kör Yamaha i MotoGP men för ett annat team) samtidigt som Casey Stoner lär gå från Ducati till Honda.