Den italienske Yamahaföraren och regerande världsmästaren i MotoGP, Valentino Rossi, återhämtar sig från sitt brutna ben, och säger att han ska vara tillbaka till Brno den 15 augusti om hans rehabilitering fortsätter utan problem. Här kan du läsa Rossis meddelande från sitt hem i italienska Tavullia.

Valentino Rossi är för närvarande konvalescent efter att ha brutit sitt ben i samband med den italienska MotoGP-rundan på Mugello för tre veckor sedan.

Här följer Rossis meddelande:

"Tre veckor har gått sedan olyckan och två sedan jag blev utskriven från sjukhuset, och jag är mycket glad över hur min återhämtning går framåt. Jag mår mycket bättre och jag har börjat leva ett hyffsat normalt liv igen, även om jag för ett helt "normalt" liv jag får vänta tills jag är tillbaka på min motorcykel igen! Jag går med kryckor och för ett par dagar sedan kunde jag sätta min fot mot golvet. Ärligt talat, jag räknade inte med att känna mig så här pass bra bara några veckor efter olyckan, och då menar jag både fysiskt och känslomässigt".

"Rehabiliteringen fortsätter som vanligt, och varvas mellan tryckkammaren och med vissa övningar i gymmet. Tyvärr smärtar fortfarande min axel men jag arbetar med musklerna för att minska smärtan en aning. Om rehabiliteringen fortlöper utan problem och om allt fortsätter på detta sätt är mitt mål att vara tillbaka på tjeckiska GP:t vid Brno.

"Jag har börjat lämna huset och mina goda vänner har inte lämnat mig på egen hand för en minut. Även om jag inte är van vid att spendera så mycket tid i Tavullia så saknar jag min motorcykel, mitt team och depån och denna "nya" känsla driver mig att bli bättre så snabbt som möjligt.

Ciao, Valentino Rossi. "