Giacomo Redondi, 2016 års Juniorvärldsmästare, med en i stort sett perfekt säsong (15 segrar i 16 race), befann sig utan ett nytt kontrakt i slutet av säsongen ... tills Honda RedMoto erbjöd honom ett nytt kontrakt strax före finalen i Cahors.

Den italienske föraren från Bergamo erkände, strax efter att ha vunnit titeln i Fabriano (Italien) i början av juli, att han inte visste vad han skulle göra säsongen 2017. Men nu är väntan äntligen över, för nu har "RED" bekräftat att han förnyat sitt kontrakt med Honda och RedMoto team, som drivs av Carlo Curci. 2016 års Juniorvärldsmästare kommer att kliva över direkt till EnduroGP-klassen på nya CR-F 450 ... 

Giacomo Redondi kommenterar: "Jag signerade kontraktet på måndagen strax innan jag flög till Cahors ... Jag mår bra, särskilt så här efter min bästa säsong i VM. Det var ett naturligt beslut för mig att stanna hos Honda RedMoto-teamet med min manager Carlo Curci, och vi bestämde oss för att gå direkt till EnduroGP. Jag är verkligen nöjd med 450:n denna säsong så jag har ingen anledning att ändra på det.”

Liksom Giacomo REDONDI kommer även Davide Guarneri (I) också stanna kvar hos "de röda". Efter en svår start på 2016, gjorde den tidigare MXGP-föraren stora framsteg under andra halvan av säsongen och lyckades nå topp-15 i EnduroGP. Juniorföraren Davide SORECA (I) har också förlängt kontraktet med teamet ytterligare ett år.