Finske TM-föraren Eero Remes fick till ett i stort sett perfekt GP i Finland genom att linda upp hemmaomgången, tillika årets första deltävling, av Enduro-VM med en dominerande seger i Enduro 2-klassen. Han avslutade den andra tävlingsdagen som den totalt snabbaste föraren, precis som han gjorde under lördagen. Den finländske TM-föraren fick sällskap av landsmännen Antti Hellsten (Husqvarna) som toppade EnduroGP-klassen, Eemil Pohjola (Husqvarna) som dominerade Juniorklassen och Hermanni Haljala (Husqvarna) som segrade i Ungdomsklassen. Här kan du läsa mer och kolla in höjdpunkter från helgens tävling.

Svenske Yamaha-föraren Tommy Sjöström kämpade till sig en 15e plats under lördagen och 14e plats under söndagen. Tommy återfinns nu på 15e plats i VM-ställningen med sina 13 poäng.

I juniorklassen känns det som att vi har något stort på gång, med flera förare med stor potential. Bland annat körde Yamahaföraren Mikael Persson till sig tredjeplatsen under lördagen, och efter söndagens sjätteplacering ligger han på fjärde plats efter VM-premiären, med 35 poäng. KTM-föraren Adam Andersson till sig en sjundeplats under lördagen som han toppade med sin fjärdeplacering under söndagen. Adam ligger nu på femte plats i mästerskapet med sina 32 poäng. KTM-föraren Kevin Olsen inledde med att köra till sig elfteplatsen under lördagen för att sedan avrunda söndagen med en niondeplats. Kevin Olsen har därmed samlat på sig 22 VM-poäng, och ligger på nionde plats i juniorklassen.

Svenske juniorföraren Albin Elowson (Husqvarna), som efter tids sjukdom, fick till en bra inledning på helgens VM-premiär innan han fick ett litet kast vid fel tillfälle och kramade ett träd, vilket resulterade i skadad lunga, lever och revben. Albin fördes med ambulans till sjukhuset i Tammefors, där han opererades. Albin låter meddela att han enligt läkarna kommer bli helt återställd men i dagsläget inte vet när det kommer att vara möjligt för honom att köra enduro igen.

Efter att ha brutit lördagens race på grund av maskinhaveri körde svenske Yamahaföraren Emil Jonsson till sig andraplatsen ungdomsklassen ”Youth Cup” och säkrade därmed 22 poäng, och ligger nu på nionde plats i klassen. Svenske KTM-föraren Calle Johansson bröt lördagens race på grund av maskinfel.

Nästa deltävling i Enduro-VM körs 21-23 april vid Puerto Lumbreras i Spanien.