Steve Holcombe har meddelat att han förnyat sitt kontrakt med Beta Factory Enduro Team. Avtalet kommer att se 2016 års Enduro 3-världsmästare fortsätta att tävla med den italienska tillverkarens officiellt team under 2017, 2018 och 2019 års säsonger.

Efter att ha anslutit till Beta Factory Enduro Team i början av 2016 har Steve haft en fantastiskt rookiesäsong som seniorförare i Enduro-VM, där höjdpunkten var att att säkra VM-titeln i Enduro 3 under säsongsfinalen i Frankrike. Han vann sin första Enduro 3-seger för säsongen under dag två av ett dammigt GP i Marocko, och fortsatte sedan med att dominera i 2016-mästerskapet med totalt 12 klass-segrar på sin meritlista.

Från extremt leriga GP:t i Portugal och Grekland till torra förhållanden i Finland och Frankrike, Steve var också en stark kandidat till EnduroGP-pallen varje race. Han toppade totalställningarna fyra gånger under 2016-säsongen, och slutade trea totalt i EnduroGP-VM, bara en poäng från andraplatsen.

Fortfarande ombord på sin betrodda Beta RR 300-tvåtaktsmaskin, är den regerande Enduro 3-världsmästaren inställd på att anta en ny utmaning den kommande säsongen - att tävla i främsta EnduroGP-klassen, där nio deltävlingar långa 2017 års Enduro-VM drar igång i Finland den 25 mars.

Steve Holcombe: "Det är självklart att jag är glad över att ha kommit överens om ett nytt avtal med Beta. 2016 var en otrolig säsong - en som slutade på bästa möjliga sätt för mig och Beta. Även om det var mitt första år som senior har jag lärt mig och uppnått så mycket. Både Beta och jag är nu inriktade på framtiden och alla nya utmaningar. För 2017 kommer vi få se en del nyheter i VM med nya klasser och nya tävlingar, så det är oerhört viktigt för mig att veta att jag kommer så väl förberedd som jag bara kan vara. EnduroGP-säsongen kommer att vara full av utmaningar, som börjar med den första tävlingen i Finland, men jag ser verkligen fram mot att komma igång. Vi har redan börjat testa för nästa år och jobbar mot att uppnå större och bättre saker. Jag har haft en otrolig säsong med Beta under 2016 och hoppas på att få njuta av många fler härliga ögonblick med dem under de kommande åren. "

Kalender - 2017 års Enduro-VM

Deltävling 1: 25-26 mars: GP i Finland (Helsingfors - Päijänne)

Deltävling 2: 22-23 april: GP i Spanien (Puerto Lumbreras)

Deltävling 3: 27-28 maj: GP i Italien (Spoleto)

Deltävling 4: 24-25 juni: GP i Ungern (Paradfurdo)

Deltävling 5: 01/02 juli: GP Slovakien (Puchov)

Deltävling 6: 22-23 juli: GP i Portugal (Castelo Branco)

Deltävling 7: 23-24 September: GP i Storbritannien (Hawkstone Park)

Deltävling 8: 7-8 oktober: GP i Argentina (Tucuman)

Deltävling 9: 21-22 oktober: GP i Tyskland (Zschoppau)