Under gårdagen kunde vi meddela att Juha Salminen, den 13-faldige endurovärldsmästaren och levande Endurolegenden avslutar sin framgångsrika karriär som professionell förare efter den pågående säsongen. Visst finns det många hemligheter till hans framgång, men utan tvekan lär den största vara hans 100-procentigt kompromisslösa inställning till sitt arbete som han nu vill använda på sitt nya jobb.

I oktober 2013 kommer Salminen ta över som en Husqvarna Brand Manager i Finland och Baltikum, i den nya nordiska Husqvarna-organisationen. Förutom att sälja in varumärket, kommer hans huvuduppgift att vara att utveckla återförsäljarnätet och främjande av försäljningen.

-Det nya Husqvarna återförsäljarnätverket kommer att garanteras en professionell varumärkeschef som är fast besluten att göra ett bra jobb. Juha har en gedigen erfarenhet inom motorcykelindustrin runt om i världen, och han har studerat branschen mycket noggrant under sina 15 år som professionell förare. Vi är mycket nöjda med Juha och glada att ha honom som en del av vårt team ", säger Husqvarna Nordics VD Jaro Sihvonen med stor entusiasm.

Som vi också meddelat tidigare kommer hela distributionen av Husqvarna i Sverige att skötas av KTM Scandinavia i Örebro från och med 1 oktober i år.