Den kommande helgen är det årspremiär för Enduro-SM, då Vimmerby MS bjuder på såväl USM/DSM under lördagen och sedan SM/JSM/VRM/Ladies Cup som körs på söndagen. För första gången på 30 deltävlingar kommer vi att se en ny segrare då Jocke Ljunggren i år lägger full fokus på Italienska mästerskapet som denna helg krockar med SM. Några intressanta återkomster ser vi också då både Mats "Lappen" Nilsson och Peter Bergvall i år satsar på Enduro SM. Från vårt västra grannland Norge får vi också en intressant start då Kjetil Gunderssen i år kommer finnas med i SEC-cirkusen.

Ett rejält startfält är anmälda till bägge dagarna redo att ta sig an den erkänt tuffa Vimmerbyterrängen.

Söndagens tävling kommer att inehålla hela 5st specialprov / varv. Varvet inleds med två långa enduroprov på nästan 20 minuter styck, kanske i längsta laget för det internationella upplägget men arrangören vill verkligen bjuda på sin terräng. Efter dessa prov väntar en service och sedan ut på andra loopen som inled med ett ca 9 minuter långt enduroprov och sedan följer två st crossprov ca 9 & 8 minuter långa.

Till skillnad från proven kommer transporterna denna gång gå i lätt terräng vilket kan vara behövligt för återhämtningen.

SM & JSM kör 3 varv där varvet totalt tar strax under 2 timmar.

För första gången på 30 deltävlingar kommer vi att se en ny segrare då Jocke Ljunggren i år lägger full fokus på Italienska mästerskapet som denna helg krockar med SM.

Några intressanta återkomster ser vi också då både Mats "Lappen" Nilsson och Peter Bergvall i år satsar på Enduro SM.

Från vårt västra grannland Norge får vi också en intressant start då Kjetil Gunderssen i år kommer finnas med i SEC cirkusen.

På söndag eftermiddag vet vi vem som tar den historiska segern efter Jockes 30 segrar långa svit.

Som vanligt kan man följa tävlingen på www.endurosm.se där det finns både webradio och liveresultat.

Bäst följer man det på plats och då kan man höra speakern på FM 107,9MHz.