I helgen avgjordes årets tredje och fjärde deltävling i SEC, Swedish Enduro Championship. Njurunda MK stod som arrangör och det var en tvådagars tävling över lördag – söndag som räknades var dag som en egen tävlingsdag. Mats Svensson var på plats och förevigade den kladdiga tillställningen.

 

Njurunda har varit kända för att ha en tuff och utslagsgivande bana. Till i år hade man vänt på körriktningen så att den så tidigare hårda och besvärliga transporten uppför berget nu skulle åkas nerför istället med förhoppning om att göra det lite lättare för deltagarna. Terrängen vad det ingen skillnad på så spåret vart ett krävande spår ändå och det som förra gången var nerförsbacke vart ju så klart nu en bevärligare uppförsbacke.

Jocke_Ljungren1

Joakim Ljunggren på väg mot ännu en seger...

 

Arrangören hade också lyckats med att få till så att Enduro åkarna fick premiäråka på den nya del av E4:an som skall dras om utanför Njurunda, dock dröjer det nog ett litet tag till innan bilar kan framföras på den gata som gjorts upp i skogen just nu, som var bäst lämpad att ta emot terrängfordon för stunden.

Fastkrning

Njurunda hade gjort i ordning en bana med 4 olika prov. Ett Enduroprov, ett extremprov, ett gräsprov och ett crossprov. Det var blött i markerna på sina ställen så det vart en tuff och hård tävling. På några ställen fick proven dras om och gräsprovet vart struket sista varvet på söndagen då det började bli för sönderkört. Vart mycket regn mellan natten till söndagen så det slet hårt på förarna under söndagen, årets hårdaste SM-deltävling enligt många.

Pontus_Hgberg1

Pontus Högberg

 

Fastbikes var på plats och bevakade lördagens deltävling under helgen. Jocke Ljunggren var helt ohotad som vanligt, 28’e raka delsegern i Enduro-SM!

Jocke_Ljungren2

Joakim Ljunggren

 

Totalseger i både lördagens och söndagens deltävling och följaktligen seger i sin klass, SM2. Jocke hade dragit på sig en lårkaka under Six-Days men han hade nu återhämtat sig bra från denna och kände inte av det speciellt. Jocke är för stunden helt ohotad inom svensk Enduro, vinnare utav de flesta specialproven under helgen och de gånger han förlorar är det oftast med enstaka sekunder bara. Om två veckor är det dags för den näst sista deltävlingen i Enduro WM och Jocke har för stunden en tredjeplats i tabellen att försvara i E3.

Jonas_Karlsson2

Jonas Karlsson

 

Jonas Karlsson körde till sig två andraplatser under helgen och Olle Löthman samt Kalle Svensson tog en varsin tredjeplats.

Bjrne_Carlsson2

Björne Carlsson

Kalle_Svensson

Kalle Svensson

 


 

SM1

I SM1-klassen var det gamla kända rävar som tog segrarna. Björne Carlsson segrade på Lördagen och fick en andraplats på Söndagen. Anders Eriksson hade omvänt resultat med seger på Söndagen och tvåa på Lördagen. Fredrik Georgsson knep tredjeplatsen bägge dagarna trots en trilskande rygg.

 

Anders_Eriksson2

Anders Eriksson

 


 

JSM1

I JSM1 var det comeback för tidigare VM-satsande Robert Kvarnström som bröt sitt kontrakt med GasGas under VM-premiären tidigare i år. Numer kör Robert på en Sherco. Robert fick bryta på lördagen men besiktade in på nytt till söndagen och segrade då. På lördagen segrade Lars Löfgren.

Robert_Kvarnstrm

Robert Kvarnström

 

JSM2 vanns bägge dagarna utav Johan Edlund. Riktigt starkt kört av Johan som dessutom belönades med en total 5:e plats på lördagen och en total tredjeplats under söndagen alla klasser. Kul att se att våra unga juniorer börjar rå på de mer gamla ärrade namnen.

Johan_Edlund

Johan Edlund

 

SM serien fortsätter den 11/9 i Enköping och Fastbikes kommer att vara på plats och bevaka den deltävlingen också.

Jocke_Ljungren4

Joakim Ljungren

 

Jenss_Westerlund

Jens Westerlund

 

Pontus_Hgberg2

Pontus Högberg

 

Anders_Eriksson1

Anders Eriksson

 

Bjrne_Carlsson1

Björne Carlsson

 

Jocke_Ljungren3

Joakim Ljunggren

 

Lars_Lfgren

Lars Löfgren

 

Jonas_Karlsson1

Jonas Karlsson