I helgen avgjordes den näst sista deltävlingen i årets SM serie i Enduro. Göta MS stod som värdar för arrangemanget. Mats Svensson var på plats och förevigade tävlingen på bild.

Göta hade gjort i ordning en bana som var 45 km lång och innehöll 4 stycken specialprov som förarna hade att tampas med under fyra varv. Banan vart tuff och krävande, bitvis rejält blött på transporterna som ställde till det för en del av förarna.

Jocke1

Joakim Ljunggren

 

Till start kom Jocke Ljunggren fastän han först hade tänkt köra en deltävling i Italienska mästerskapen denna helg. Kul för oss i publiken men mindre kul för konkurrenterna. Jocke är ju helt outstanding inom svensk enduro för stunden. Segrade på alla 16 proven som skulle köras och vann med förkrossande 4 minuters marginal till totaltvåan Jonas Karlsson, Jonas som även blev tvåa i klassen medan Kalle Svensson knep tredjeplatsen. Noterbart att detta var Jockes 29'e raka delseger i SM sammanhang, fantastiskt!

Bjirne carlsson

Björne Carlsson

 

I lilla SM1-klassen var det rutinerade Björne Carlsson som segrade före Anders Eriksson. Tredjeplatsen togs av Calle Sjöö.

Anders eriksson2

Anders Eriksson

 

Calle sjii

Calle Sjöö

 

Stora JSM1-klassen vanns av Martin Sundin som även var snabbaste junior totalt och fick en fin 7:e plats totalt i hela tävlingen. Martin segrade med endast 8 sekunders marginal till Johan Edlund.

Martin sundin

Martin Sundin

 

Lilla JSM2 klassen vanns av Lars Löfgren. Lars hade andraplatsen ända fram till sista provet efter Albin Elowson. Albin fick dock problem på sista avslutande extremprovet och tappade värdefull tid så han ramla ner till fjärde plats för dagen.

Lifgren

Lars Löfgren

 

I damklassen segrade Jessica Jönsson och i klassen för Veteraner segrade Dan Åkesson.

Om två veckor avgörs SM-serien med avslutningstävling i trakterna av Örebro som arrangeras av Fjugesta MS.

Pontus higberg

Pontus Högberg


Anders eriksson1

Anders Eriksson


Fredrik Georgsson

Fredrik Georgsson

 

Henric lindholm

Henric Lindholm

 

Fredrik kvarnstrim

Fredrik Kvarnström

 

Jocke2

Joakim Ljunggren

 

Martin sundin

Martin Sundin

 

Olle lithman

Olle Löthman