Tufft race

I helgen gjorde David Knight sin internationella tävlingsdebut som BMW-förare med en G450X i samband med "The Tough One" i Wales, England. Det gick inte riktigt som planerat för David som satsade på sin femte seger i den stenhårda endurotävlingen. Istället var det den polske KTM-föraren Taddy Blazusiak som körde hem segern före Husabergföraren Tom Sagar och Wayne Braybrook med sin Gas Gas.

 

 

Foto: Jonty Edmunds

 

Inför starten i "Le mans-stil" var de tävlande i Pro och Expert-klassen tvungna att springa upp för en brant backe. David kopplade greppet och hade som bäst en 45-sekunders ledning. Frustrerande nog för David råkade han kort därefter ut för ett problem med kopplingen som tvingade honom att bryta.
Taddy Blazusiak, som kom tvåa efter David Knight här förra året, körde hem sin första seger för året med sin KTM 250EXC.

fb_29324_taddy.blazusiak_the_tough_one_09_0440_1024

-The Tough One är en extrem tävling som jag saknade en seger för i min meritlista, så jag är verkligen glad över att ha vunnit. Det är inte en tävling som bäst lämpar sig för trialförare eftersom det är mer av en hård cross-country-tävling, så att vinna den är verkligen underbart. Det är tråkigt att David Knight och Paul Edmondson fick problem, men jag kände att jag körde bra. Jag fick en ganska bra start, men vissa av de större förarna knuffade mig så jag var inte långt fram då jag nådde fram till min cykel. Jag var femte eller sjätte från start. Jag visste att jag var tvungen att satsa allt under två timmar om jag skulle vinna, vilket är vad jag gjorde. Tom Sagar körde riktigt bra och tvingade mig att arbeta hårt under den första timmen, berättade en glad Taddy Blazusiak.

fb_jont3

-Jag är besviken, verkligen besviken, men inte frustrerad eftersom jag vet att mitt tempo var bra, tillräckligt bra för att vinna enkelt. Jag är framförallt ledsen för BMW:s del. Alla i teamet jobbar så hårt med att få allt att stämma inför årets säsong. The Tough One är en extrem tävling före premiären av världsmästerskapet i enduro, och jag ville verkligen vinna, sa en besviken David Knight.


FILMKLIPP FRÅN ÅRETS "THE TOUGH ONE"

{youtube}t4aNMNuMb-k{/youtube}
{youtube}16_O3wbvvJA{/youtube}


Resultat -The Tough One ‘09
1. Taddy Blazusiak (KTM Enduro Factory Team)
2. Tom Sagar (Husaberg)
3. Wayne Braybrook (Gas Gas)