Ullevålseter, Seel och Rahm i mål

Efter lördagens etapp står det klart att Marc Coma är årets segrare i Dakarrallyt. Den spanske KTM-föraren har lett sedan första dagen. På andra plats kom hans teamkollega, fransmannen Cyril Despres och på tredjeplats Yamaha-föraren David Frétigné, även han från Frankrike. Pål Anders Ullevålseter kom tvåa på etappen efter portugisen Helder Rodigues, och slutade på en sjätte plats i totalställningen. Annie Seel tog sig i mål trots sin skadade axel och kom 76:a totalt. Dakardebutanten Henrik Rahm kämpade även han sig hela vägen in i mål, och placerade sig 98 totalt.

Under lördagen kördes Dakarrallyts sista specialsträcka. Etappen avlöpte mellan Cordoba och Buenos Aires och inleddes med en 224 kilometer lång transport. Därefter var det 227 kilometer specialsträcka som hägrade före den avslutande transportsträckan på 341 kilometer.

fb_002-001_andre-chaco03

-Det var så många dagars racing, och så mycket arbete. Jag är verkligen jätteglad. Det var ett väldigt tufft race. Vi kände inte till terrängen särskilt bra och det var svårt att ha en bra race-strategi. Jag måste tacka mina teamkollegor som gjorde ett suveränt jobb. Det är en hel del människor som jobbar bakom "kulisserna" som förtjänar den här segern minst lika mycket som jag. Nu ska jag njuta, sa årets Dakarsegrare Marc Coma efter målgång.

fb_002_tompapp_06

Trots en skadad axel, mörbultad kropp och en hel del smärta lyckades Annie envist ta sig hela vägen till mål. Där har vi en som inte ger sig i första taget. Härligt! Även Henrik Rahm som debuterade i Dakarrallyt kämpade sig fram till mållinjen i Buenos Aires. Super!

fb_002-001_tompapp_05

Även det svenska bilekipaget med Olle Ohlsson och Pelle Wallentheim tog sig i mål, och placerade sig på en hedrande 43:e plats sammanlagt.

LÄS INTERVJUN MED MARC COMA

LÄS INTERVJUN MED ANNIE SEEL INFÖR DAKARRALLYT