Efter förra årets strul inför Six- Days i Portugal har Svemo beslutat om att utforma nya riktlinjer för uttagningen av förare till Dam- och Juniorlaget.

 

Kanske minns du strulet inför förra årets Six-Days i Portugal där Svemo stängde av toppförarna Joakim Ljunggren, Björne Carlsson, Anders Eriksson och Calle Sjöö på grund av att dessa inte kunde vara med som instruktörer på ett motionsläger. Pengar från det lägret skulle i sin tur gå till Six-Days-satsningen. Efter en salig massa tjafs, pajkastning från alla håll och kanter ordnade det sig till sist, mycket tack vare landslagstränaren Lars-Göran Ståhls envisa arbete och hjälp från Team Östra Enduro.

 

Så här kommenterade Robert Svensson, sammankalladen i Endurosektionen strulet:

"Årets läger var planerat till den 5 och 6 september vilket togs upp vid årets elitförarmöte på MC-mässan i slutet av januari. Tyvärr var inte alla elitförare på plats varför tidpunkten för årets läger blev känt bland samtliga förare först den 5 juli. Tidpunkten är inte optimal då Frankrikes VM-deltävling genomförs helgen efter. Endurosektionen har diskuterat situationen med berörda förare och respekterar fullt ut förarnas beslut att prioritera förberedelserna och deltagandet i Frankrikes VM-tävling".


Till sist skickade SVEMO två lag som ursprungligen var planerat.

Inför 2010 års Six-Days har SVEMO gått ut med nya riktlinjer för vad som gäller för uttagningen av förare till Dam- och Juniorlaget.

Förutsättningen för att en förare överhuvudtaget ska komma ifråga i något av landslagen är att föraren deltagit i två internationella tvådagarstävlingar varav en skall vara en EM eller VM-deltävling.

 

I andra hand sker uttagning efter prestation på landslagsläger och nationella tävlingar.

 

Laget som tas ut ska vara det lag som Coacherna anser vara det lag som har bäst förutsättningar att lyckas vid I.S.D.E i Mexico och utgöra stommen 2011-års landslag vid I.S.D.E i Finland.

 

Enligt SVEMO ska lagen skall vara uttagna 2010-08-01 och presenteras i samband med SM i Enköping 2010-14--15.