Förra årets segrare av The Tough one, den polske KTM-föraren Taddy Blazusiak, valde att ställa in årets upplaga, som kördes i helgen, på grund av influensa. I stället var det endurokungen David "Knighter" Knight som körde hem segern med sin KTM i storslagen stil.

David Knight har vunnit varje upplaga av den stenhårda extrem-enduro-tävlingen, förutom förra året då tävlingen vanns av Taddy Blazusiak.

Tyvärr fick Taddy Blazusiak ställa in racet på grund av en kraftig form influensa, och enligt läkarens ordanation stannade Taddy till sängs i sitt hem i Polen, och tröstade sig med antibiotika.

 

Knight, dominerade årets race och varvade samtliga förare utom tvåan, Tom Sagar (Suzuki), en tydligt tecken på att är tillbaka hos KTM alla andra konkurrenter utom andra plats Tom Sager, ett säkert tecken på att han är i vinnande form.

 

Evenemanget, som arrangerades i Shropshire i England, hade skjutits upp en månad på grund av den hårda vintern som även Storbritannien får uppleva i år. Men trots det senare datumet, var delar av banan fortfarande isbelagd.

thumb_tn_34fa72a6b2

-En seger i The Tough One är ett bra sätt att börja året på. Det var verkligen ett bra ”work-out-pass” för mig inför första omgången av brittiska Enduromästerskapet, sa David Knight efter målgång.

 

Resultat - The Tough One '10

1. David Knight (KTM)

2. Tom Sagar (Suzuki)

3. Dougie Lampkin (Beta)