I helgen körs den stehårda extrem-enduro-tävlingen ”The Tough One”. Titelförsvaren, den polske KTM-föraren Taddy Blazusiak, kommer inte till start på grund av sjukdom. Taddy meddelar att han lider av en tuff form av influensa. Just nu behandlas han med antibiotika och har fått läkarrådet att inte göra något annat än vila i sitt hem i Polen under åtminstone en vecka.

 

The Tough One är den sista extremtävlingen för '09 / '10 vintersäsongen och Taddy är naturligtvis besviken över att inte kunna delta i racet, men säger att han kommer vara tillbaka för att köra nästa extremsäsong.

-Självklart är jag mycket besviken över att jag inte kan tävla i helgen. Men om jag inte är 100 procent är det ingen mening för mig att köra racet. The Tough One är en fantastisk tävling men precis som vid alla extrema race måste du vara fullt frisk för att kunna prestera ditt bästa. Jag hade ett fantastisk race förra året, och jag är säker på att Steve och hans team kommer att se till att årets race blir minst lika bra. Det skulle inte vara rätt att starta med vetskapen om att det är liten chans för mig att kunna köra 100 procent under hela racet, förklarar Taddy.

tn_29325_taddy.blazusiak_the_tough_one_09_0460_1024

Taddy Blazusiak vann 2009 års "The Tough Vann". Nu tvingas han stå över 2010 års race på grund av influensa.