Världens första typade och godkända Snowbike kommer från Örnsköldsvik. Företaget bakom produkten heter Brutalteknik. Precis som namnet antyder handlar bolagets affärsidé om rå kraft.

Bandsatsen OneTrack gör redan nu om motorcyklar till potenta snöfordon. Nu har företaget dessutom ett heltypsgodkänt fordon. Det gör dem till världens första tillverkare av banddrivna endurohojar för vinterförhållanden.

– Heltypsgodkännandet gör att vi både kan sälja bandsatser till privatpersoner och kompletta, banddrivna motorcyklar via återförsäljare, säger Andreas som är VD för Brutalteknik.

En webbshop för OneTrack finns redan, där privatpersoner bland annat kan köpa reservdelar till sina bandsatser. Nu kommer OneTrack alltså dessutom att placeras på återförsäljares cross- och endurohojar och kunna köpas som en Snowbike i butik.

Allt som krävs för att köra en Snowbike är förarbevis för snöskoter. Det gör att marknad och efterfrågan är stor redan från start.

– Det här gör att marknaden öppnar upp sig som ett öppet fält. Privatpersoner och återförsäljare kommer redan hit från både Norge och Finland och intresset är enormt. Telefonen går varm och nu blir den stora utmaningen att möta efterfrågan. Både vi och de företag här i Västernorrland som tillverkar delar till bandsatserna kommer att få ligga i.

Företaget ägs av Andreas Byström och Erik Olsson som är entreprenörer ut i fingerspetsarna. Brutalteknik grundades sommaren 2015 och fick verklig luft under vingarna tack vare samarbetet med BizMaker.

– Vi är tacksamma för att vara med i inkubatorn. Det har gjort att vi fokuserar och håller färdriktningen på ett helt nytt sätt, säger Andreas Byström.

Mer information: www.brutalteknik.se