Christini All Wheel Drive Motorcycles har presenterat systemet II-Track Snow Bike, som förvandlar deras tvåhjulsdrivna motorcyklar till ”Snowbikes” med drift både fram och bak.

Detta system kommer att dra nytta av Christinis tvåhjuls-drifts-teknik från sin befintliga motorcykelplattform för att driva både fram och bak via ett patentsökt banddrift-system. Normalt sett brukar ”Snowbikes”, alltså motorcyklar som konverteras till att ha drivmatta istället för bakhjul, vara kittade med en skida istället för framhjul. I det här fallet har även skidan försetts med en drivmatta i miniformat, för extra drivkraft.

Bak kan du montera det ”Snowbike” bandsystem som passar till motorcykeln, exempelvis från Arctic Cat, Timbersled eller Yeti Snow MX. Fram är de däremot Christinis ”splitt-skida” med drivmatta som gäller om du vill ha dubbel-drift.

Christinis främre drivsystem med skida och drivmatta kommer att kosta omkring $2000 och dessutom behöver du en Christini 2WD-motorcykel (som kostar från $ 8,495) och lämpligt drivsystem bak ($ 5000 +).

Mer info: www.christini.com.