Bilsom skumplast, öronproppar

Värsta grymma proppen!
På den gamla goda tiden (innan jag fyllde 25) körde jag sällan i konstant höga farter. Oljudet från fartvinden var aldrig mer än ett temporärt och övergående problem. Jag reflekterade inte ens över det. När jag började köra annat än offroadhojar med crossdäck, blev situationen en annan...

Plötsligt upptäckte jag ett fruktansvärt oväsen (inte helt olikt det från ett startande jetplan) och ett skriande behov av att dämpa det.
Kollegorna, de garvade testförarna som huserade på Bike och MC-Nytt i början av millenniet, tipsade mig om öronproppar och tyckte nog att jag var ett riktigt pucko som inte redan använde det. Efter en tids utprovning hittade jag ”Bilsom skumplast” som var bättre än någon annan jag provat.

Proppen är lätt att forma och applicera i örongången. Den expanderar sedan på ett trivsamt sätt och dämpar oljud synnerligen effektivt. Om du fuktar den med läpparna går det ännu lättare att föra in den. Äckligt sa min flickvän… kanske det, men effektivt!
Öronproppen är av engångstyp, men jag brukar använda den ett par gånger och byta först när den blir skitig, tappar sin elasticitet eller slarvas bort (allt för vanligt).

Öronpropparna gör min körning skönare. Jag slipper en stor del av vindbruset och alla läskiga diskantljud, sparar min energi och orkar vara skärpt längre. Jag kan inte leva utan dem. Låter jag som en öronproppspredikant som vill frälsa alla motorcyklister? Ja förmodligen, men jag lovar att inte starta någon sekt.
Propparna har förresten fler användningsområden. De hjälper exempelvis även mot skrikande barn och snarkande partners som stjäl din välbehövliga skönhetssömn ifrån dig.

Storlekar: Small, large
Färger: Gul (öronvax syns ej)
Pris: 3,06 kronor per styck, 24,50 för 8-pack
Importör/butik: www.apoteket.se
Betyg: 5 av 5

Smile Dämpar oönskade ljud mycket effektivt. Mycket bra passform. Prisvärd.