Roligt värre

Under söndagen arrangerade fastbikes.se en avrostning under lekfulla former i samarbete med Gillinge trafiksäkerhetscenter. Ett tjugotal motorcyklister fick möjlighet att ventilera sig och sina motorcyklar på en slinga där de fick öva på olika körtekniska moment under fria former. Och roligt var bara förnamnet...


Efter en inledande morgonfika fick deltagarna bege sig ut på en slinga som tog mellan 5-6 minuter per varv att köra. Utmed slingan fanns olika stationer där de hade möjlighet att träna på allt från krypkörning, slalomkörning, kurvteknik och bromsning.

 

Tobbe och Chipp instruerade. Även MC-polisen Kjelle var på plats och kom med diverse körtips och svarade på allehanda polisiära frågor. Dessutom tog han själv tillfället i akt att slipa på körtekniken. Och under dagen fick vi så även beviset för att en MC-polis inte räds en offroadtur med tjänstemaskinen, som i Kjelles fall är en BMW K1200RS...


Under dagen hade deltagarna även möjligheten att få personlig hjälp av någon av instruktörerna. Efter en mer djuplodande genomgång kring bromsningens ädla konst gavs tillfälle att träna på detta i praktiken.


Efter ett kortare fikastopp med lite tilltugg och diverse onyttigheter var energidepåerna påfyllda inför den avslutande övningen där tillfället gavs att slipa på kurvtagning. All körträning skedde under ordnade men fria former, något som verkade uppskattas. Och under dagen sågs många glada leenden.


Jag vill passa på att tacka Hasse (VD:n för Gillinge), Tobbe, Chipp och Kjelle för att de ställde upp och hjälpte till att göra detta till en superrolig dag som gick i solens tecken. Dessutom vill jag passa på att tacka alla trevliga deltagare för att ni visade hänsyn för varandra och skötte er exemplariskt på alla sätt och vis. Tack för det!

 

Reportage om kurvtagning

Reportage om bromsning

Reportage med allmänna körtips

 

Gillinge Trafiksäkerhetscenter