Under helgen 12-14 juni samlades över femhundra motorcykelentusiaster i Säfsen för att njuta av hojkörning när den är som allra bäst - på grusväg, på landsväg och i skogen. Det var de riktiga motorcyklisternas helg. Inte de som bara åker motorcykel, utan de som verkligen KÖR motorcykel. Läs mer och se bilderna från eventet.

 

Oavsett om man var nybörjare eller rutinerad förare fanns det utmanande sträckor att köra där guidade turer arrangerades i alla svårighetsgrader under fredag och lördag. Vädret var precis så som det ska vara när man kör äventyrshoj - varierande. Alla som var där var glada över att få komma ut i naturen och släppa lös hästkrafterna och under helgen kördes över 1000 turer.

DSC_5925

BMW visade nya motorcykelmodeller och erbjöd möjligheten att provköra dem. Touratech visade årets nyheter vad det gäller tillbehör och utrustning för touring-, offroad-, och enduromotorcyklar. Och Säfsen stod för naturupplevelsen, boendet, mat och underhållning.

DSC_5396
Under helgen
arrangerades även kurser med rutinerade instruktörer för bland annat gruskörning, bromsövningar, hur man navigerar med hjälp av GPS och inspirerande seminarier om motorcykelupplevelser runt om i världen.

DSC_5065

- Säfsen är en helt perfekt anläggning för sådana här arrangemang, med hundratals mil grusvägar av högst varierande kvalitet runt knuten. Vi vill få upp intresset för den här typen av motorcyklar, och visa vad de verkligen är kapabla till i kombination med rätt utrustning. Det tycker jag att vi lyckades utmärkt med och det känns som det blev en riktig höjdarhelg säger David Johansson på Touratech Nordic. David poängterar också att det aldrig skulle ha gått att genomföra Adventure Days utan alla duktiga funktionärer som slitit hårt under helgen!

DSC_5944

- Vi måste vara där våra kunder är. Därför är det jätteviktigt för oss att vara med på aktiviteter likt Adventure Days. Det var över hundra personer som testade våra hojar under helgen och det är vi mycket nöjda med. Vi ville ha en aktivitet som var mer än att dricka öl och sparka på däck och det är precis vad det blev i Säfsen. En helg med massor av hojkörning, bra föredrag, bra boende och en stor restaurang där alla hade trevligt på kvällen, berättar Fredrik Wadin på BMW.

DSC_6001

- Det blev en fantastisk helg där jag hoppas att alla fick ut det som de hade förväntat sig. Helgen var full av aktiviteter, god mat, underhållning och glada människor, säger Pärra Hansson, sportchef Säfsen Resort.


KLICKA FÖR ATT SE STÖRRE BILDER

{morfeo 58}