Oktober 1977 körde FMCK Skövde sin första 12-timmars på Kråks skjutfält i Karlsborg. Årets upplaga kördes runt Klagstorps gård i Skövde. 61 anmälda lag kom till start 24:01 natten mellan lördag och söndag. Tibro MK:s seniorlag fick köra utan skadade Anders Eriksson men tog ändå traditionsenligt en härlig seger. Nu var det en kraftig föryngring i laget med ungdomarna Calle Sjöö, Joakim Orheim och Emil Gustavsson.

 

Här följer ett urklipp från Mikael Sandbergs reportage på www.tibromk-enduro.nu

 

Foto: Per Svensson

Fler bilder från 12-timmars

 

Mats Svenssons bilder från 12-timmars

 

Körtiden för de bästa på natten låg på runt 37 minuter som sedan kapades med några minuter under dagen. En omväxlande bana, började med knixig skogsenduro runt betongbackarna. Det kan vara besvärligt med stora lösa stenar i grus när man är trötter. Vid betongbacken fanns det en fegväg som efterhand visade sig var snabbare.

När man gick över vägen till Hagelberg blev det mer fält med några fastkörningsmöjligheter i lera. Omväxlande snabba partier i fullfart på gärden blandat med skogsenduro och hala rötter på låg växel. Slutfacit: knixigt i början men sedan fullgas i slutskedet. Vid ett snabbt överslag låg nog medelhastigheten på cirka 45 km i timmen? Bana höll bra för de crika 1000 varv som kördes totalt.


Fredrik Georgsson var startman
i Tibros vinnarlag och fick en dammig upplevelse att köra upp sig och laget till första plats. Efter fyra varv var laget i ledning och höll det sedan 12-timmar ut. Resten av laget bestod av Anders Georgsson, Daniel Johansson, Joakim Orheim, Emil Gustavsson och Calle Sjöö. Calle Sjöö var siste ut och vänta lugnt in 12-timmarslaget före han bröt mållinjen. Var sliten efter sina fem varv och var glad att slippa köra mer. Och det var även tur att laget vann för lagledare Börje Georgsson fick inte med sig vandringspris till tävlingen.


Klicka här för att läsa hela reportaget