Volta BCN Sport

Spanska företaget Volta Motorbikes producerar el-motorcyklar och här får vi ett smakprov på deras modell BCN Sport. BCN är förkortning av Barcelona och deras framtida modeller kommer att döpas efter några av världens storstäder.

Barcelona ska stå för design, miljömedvetenhet, respekt och kvalité. Torrvikten ligger på 135 kilogram och sitthöjden är 805 millimeter över marken. Den ska klara av en genomsnittlig sträcka på 70 kilometer efter 2 timmars laddning och toppfarten ligger på 120 km/h enligt uppgift. Den har en 295 millimeters bromsskiva fram och en 240 millimeters bak. Motorn levererar 35 hästkrafter och har varken växlar eller koppling utan drivs med rem och blir på så sätt väldigt lättkörd och enkel att underhålla.

 voltastyre

voltarem

 

Andra detaljer är LED lampor i fram och förvaringsutrymme i "tanken" där en hjälm ryms. Det går även att synka Voltan med en smartphone där viss information kan uläsas och en del inställningar kan göras. Det finns också en annan modell kallad City med något annan design.

voltatank

voltaandrasidan

 

VOLTA TEST IN TRACK from VOLTA Motorbikes on Vimeo.