Deltagarna till BMW:s "Ride of Your Life" utsedda

BMW Motorrad kommer skicka iväg fem förare på en spännande jorden-runt-resa. Adrien Brody, Rick Yune, Charley Boorman och Jutta Kleinschmidt presenterar vinnarna för den äventyrliga "Ride of Your Life" turnén.

De lyckliga motorcyklisterna som har utsetts att få delta i BMW:s äventyr "Ride of Your Life" har nu bekräftats. För fem personer är vad som kan komma att bli deras livs resa på väg att gå i uppfyllelse. De lyckliga vinnarna valdes ut av BMW:s kändisjury: Adrien Brody, Rick Yune, Charley Boorman och Jutta Kleinschmidt, som utvärderade anmälningar från runt 12000 sökande över hela världen. Liten och nätt, är Stephanie Rowe kanske den största överraskningen i det valda "startfältet". Hon kommer att vara den enda kvinnan att bege sig ut på turnén tillsammans med fyra män.

P90109788

Förutom körförmågan, var juryn särskilt intresserad av sökanden med känsla för äventyr, deras förmåga att arbeta tillsammans i ett team, och deras fysiska kondition.

-För mig handlade det inte bara om att ha rätt förarfärdigheter. Det handlar också om att ha den rätta andan. I slutändan är detta vad som driver var och en av oss, och de som skapar den entusiasm som är så viktig för alla motorcyklister, förklarar Oscar-vinnaren Adrien Brody.

BMW:s "Ride of Your Life" ger fem vinnare chansen att bege sig ut på en mycket speciell resa: fem motorcyklister som tror att de har vad som krävs kommer att få delta i sitt livs äventyr - en resa som sträcker sig över fem kontinenter.

P90109791

Den enda kvinnliga i startfältet är 25-åriga Stephanie Rowe från England. Stephanie är motorcykelprofessionell rakt igenom - hon inte bara jobbar på ett företag som sysslar med motorcykeltillbehör, utan är också en mycket framgångsrik enduroförare.

P90109786

Herbert Unger kommer från Tyskland och har kört motorcykel sedan han var 18 år gammal – och under 2013 kommer han både att delta i detta äventyr och fira sin 50-årsdag. Ursprungligen från Schrobenhausen i Bayern, värdesätter metallarbetaren sin fritid högt, och älskar att vara på resande fot.

P90109785

Alessio Cigolini från Florens – där italienaren jobbar för en av världens största konglomerat, och på sin fritid älskar han att tillbringa dagar med att utforska Toscana med motorcykel.

P90109789

Den fjärde föraren är 41-åriga Salvador Echevarría från Barcelona - han är en affärsman som alltid söker en utmaning - både på jobbet eller på resande fot.

P90109790

Sist men inte minst är Stephane Gautronneau från Paris - den 39-åriga fransmannen är en modefotograf som känner sig hemma överallt i världen. Bland annat har han avverkat 16.000 kilometer från Paris till Goa på en motorcykelresa under 46 dagar.

-Den perfekta kandidaten kan hitta den rätta balansen mellan mod och försiktighet på vägen. Om de kan göra detta, kommer de att ha tid att uppskatta resans olika destinationer och hitta sin inre styrka, säger Hollywood-actionfilmstjärnan, Rick Yune.

Skådespelaren och äventyrare Charley Boorman, och den framgångsrika rallyföraren, Jutta Kleinschmidt tycker också att ha en öppen, vänlig attityd är mycket viktigt:

"Vi letar efter en förare som också vill stanna då och då, och lära känna lokalbefolkningen. Var du än befinner dig, ska det alltid finnas tid att prata med folk och få nya vänner. "

Även om vinnarna har olika personligheter och har en omfattande motorcykelerfarenhet, har de har alla samma förväntningar på resan: de är alla ute efter ett rejält äventyr som kombinerar otrolig naturlig skönhet med möjlighet att köra den nya BMW R 1200 GS som en del av en extraordinär världsturné. Och inte bara det - de kommer också att vara de allra första att köra denna motorcykel, innan det ens blir tillgängligt på marknaden!

R1200 GS kommer verkligen få tillfälle att visa vad den går för under resan, då " Ride of Your Life" kommer att passera vitt skilda klimat och landskap, från fuktiga djungeln i Asien till Afrikas torra marker, Nya Zeelands nationalparker, de ändlösa prärierna i Nordamerika och de branta bergspassen i Pyrenéerna. Slutdestinationen blir BMW i München, Tyskland.