Även om motorcykelsäsongen börjar närma sig slutet för många är en prisvärd motorcykelförsäkrning högst aktuell. Med hjälp av Compricers jämförelsetjänst finns möjligheten att spara en rejäl slant på försäkringspremien...

Till i år har Compricer vässat sin jämförelsetjänst för MC-försäkringar, som hjälper Sveriges motorcykelägare att få en billigare MC-försäkring.

Som konsument lämnar man helt enkelt sina uppgifter om sig själv och sin MC, sedan letar Compricers rådgivare upp bästa alternativet. Om man är nöjd med det erbjudna alternativet hjälper Compricer till med att byta till det nya bolaget.

Precis som med bilförsäkringar skiljer det mycket mellan bolagens erbjudna premier. Det är inte ovanligt att det skiljer tusentals kronor mellan olika bolag. Bolagen gör alltid en individuell riskbedömning av föraren och sätter priserna därefter. Vissa bolag kanske har specialiserat sig på Honda och Yamaha medan ett annat bolag gärna försäkrar Suzuki och Kawasaki.

Det som påverkar om man får en billig MC-försäkring eller dyr är främst förarens ålder och effekten på motorcykeln. Ju yngre förare och högre effekt på motorcykeln, desto dyrare premie.

LÄNK TILL COMPRICERS JÄMFÖRELSETJÄNST FÖR MC-FÖRSÄKRINGAR