Indian firar 100 år med specialmodeller

Indian har presenterat Scout Bobber Twenty och Scout 100th Anniversary för att fira hundra år med det ikoniska amerikanska motorcykelmärket.

Inför 2020 introducerar Indian Motorcycles även ett urval av nya Scout touringtillbehör, inklusive en färgmatchad kåpa, en två-tums vindruta och väderbeständiga Semi-Rigid Quick Release Sadelväskor.

Den första och utan tvekan viktigaste av de två modellerna är Bobber Twenty som hyllar den ursprungliga 1920-maskinen. Bobber Twenty tar samma 1133cm3 94-hk vattenkylda v-twin som vanliga Bobber, liksom samma låga chassi, och kombinerar det med lite extra retrostil. Modellen har trådekrade hjul, en "flytande" bobbersadel, högt ”ape hanger”-styre plus en massa krom. Det finns tre färger: svart, grönt och rött.

Förutom Bobber Twenty, som är en full produktionsmodell, producerar Indian också en specialutgåva av Scout baserad på den ursprungliga 1920-talsmaskinen. Modellen som kallas Scout 100th Anniversary kommer också med den vanliga Scout-motorn och ramen, men kommer i klassiskt rött med gulddetaljer. Den har dessutom svarta trådhjul, en ”desert tan” lädersadel, och pakethållare. Eftersom det är en specialutgåva producerar Indian bara 750 av modellen över hela världen.

Uppdaterad Scout

Förutom de två nya modellerna har standard Scout och Scout Bobber fått en handfull uppdateringar inklusive nya bromsok, flytande bromsskivor och huvudcylindrar för förbättrad bromsverkan. Bobber kommer med Pirelli MT60RS-däck, medan Scout får en ny sadel och fotpinnar.

Indian har dessutom lagt till en ganska omfattande lista med tillbehör.

Lanseringsdatum och aktuella priser är okänt för oss i skrivande stund.