Lars Nordgren ny Förbundskapten i trial

Vid en landslagssamling presenterades Lars Nordgren som trialsportens nye Förbundskapten. Lars har tidigare var elitaktiv i både trial och enduro och blev förra året Nordisk Mästare i +40 år-klassen.

 Lars Nordgren, 55 år från Lerum, tävlade på VM-nivå mellan 1978 till -86 med ett tjugotal VM-starter, med en 11:e plats som bäst. Tävlade i SM-toppen och blev Nordisk Mästare i Lag under denna period. Lars körde även enduro under några år och blev bland annat 7:a i Novemberkåsan 1988.

- Lars har en gedigen trial-, och idrottsbakgrund, och blir en utmärkt person att leda och inspirera trialgrabbarna inför kommande VM-uppdrag, säger Cerry Holmgren, elitansvarig Svemo-trial.

Civilt har Lars jobbat på ledande poster i TetraPack-koncernen under många år på anläggningar i Partille, Moskva och Lund. För närvarande är han produktionschef på ett verkstadsföretag i Götene.

- Detta erbjudandet kom lite överraskande, men då jag åker trial som motion känns det inspirerande och intressant att ingå i denna nya grupp som jobbar med svensk trial, säger Lars. Jag har ännu inte hunnit sätta mig in i vad jobbet innebär, men jag har förstått att Svemo Trial siktar framåt långsiktigt och tittar inte bara på årets resultat.

Svenska triallandslaget kör en landskamp mot Norge den 2:e augusti och NM i Danmark veckan efter. Lag-VM avgörs i Tarragona, Spanien den 20 september.