Efter sin svåra ansiktsskada för en månad sedan har regerande svenska mästaren Eddie Karlsson från Kungsbacka nu börjat träna med sin motorcykel och han siktar på att stå på startlinjen när hans hemmaklubb, Kungsbacka Trialklubb, arrangerar första SM-deltävlingen lördagen den 16 maj.

Det blir en intensiv SM-vecka för trialsporten i mitten av maj då tre deltävlingar körs under 8 dagar. Kungsbacka inleder den 16 maj på Sellmans kulle, Ysby och dagen efter är det i Ale Trialklubb som elitförarna får testa Klevebergsbanan ovanför Surte norr om Göteborg.

 

Lördagen efter blir det SM-premiär för SMK Södermanland när de kör tredje deltävlingen på Gröndals Motorsport Arena i Eskilstuna.

2013 års Europamästare, 20 årige Eddie Karlsson är på jakt efter sitt femte SM-guld i den ursprungliga trialgrenen att köra i terräng utomhus. Han har även fyra ädla medaljer i den TV-sända inomhusgrenen X-Trial. Denna gång har han inte bara tufft motstånd från andra förare, utan även sin kropp, som har tagit mycket stryk efter sin hemska olycka på påskafton, när han under träning slog ansiktet i en sten med en lång operation som följd, för att lappa ihop alla krossade benbitar. Han räknar med att kunna stå på cykeln bara några dagar innan första start med en mask som skydd för ansiktet.

ekc10

Främsta motståndare om SM-guldet blir rutinerade Emil Gyllenhammar, Partille och Uddevallas Marcus Eliasson. Kungälvsgrabben Tobias Johansson kör också för hemmaklubben Kungsbacka. Han är en av de nya förarna som kämpar om platserna efter topptrion. Unga förare har även Ale Trialklubb där Anton Lorensson och Daniel Andreasson vill vara med i toppen. 

Marcus Igelström från Finspång får agera hemmahopp i Eskilstuna då klubben inte har någon egen förare i SM-klassen. Men SMK Södermanlands Filip Lund har en stor chans att kunna vinna Junior- SM i år. Med en tävling på hemmaplan och stöd från publiken i Eskilstuna kan det nog gå vägen.

Fotograf: Tommy Holl. Bilderna hämtade från: www.eddiekarlssontrial.com