Husqvarna har presenterat 2019 års Husqvarna FS 450 - en ny supermoto som delar de innovativa tekniska evolutionerna hos 2019 års motocrossmaskin FC 450.

En detalj som sticker ut lite extra är den helt nya, blå ramen med ökad styvhet för förbättrad förarfeedback och optimal stabilitet då det går som snabbast. Den unika bakramen av kompositkolfiber har uppdaterats vilket lär ha minskat dess vikt med 250 gram.

2019 års FS 450 kommer med WPs 48 mm AER-luftgaffel och WP DCC-stötdämpare. Med nya grundinställningar som ska matcha de uppdaterade ramegenskaperna ska WP-fjädringen erbjuda förbättrad energiabsorption och stabilitet. De CNC-bearbetade gaffelkronorna, med 16mm offset, är speciellt konstruerade för att fungera i harmoni med framgaffeln.

Med en nydesignad cylindertopp, som uppges minska motorns vikt med betydande 500 gram, gör det encylindriga SOHC-effektpaketet kompaktare än någonsin. Husqvarna anger en totalvikt på bara 27,3 kg och en toppeffekt på 63 hk. FS 450 kommer vidare med svarta 16,5 "(fram) och 17" (bakre) trådekrade Alpina-hjul. Hjulen matchas med Bridgestone 125/80 R420 och 165/65 R420 slicks.

MY19 FS 450 HÖJDPUNKTER

=> Omdesignade plastdetaljer

=> Omdesignad SOHC-cylindertopp (500 g lättare)

=> Blå ram med ökad styvhet

=> Ny 2-delad bakramsdesign (250 g lättare)

=> Kedjans justeringslängd ökad med 5 mm

=> Uppdaterade grundinställningar hos WP AER 48-framgaffeln

=> WP DCC-stötdämpare med ny kolv och uppdaterad grundinställning

=> 7 liter polytenbränsletank med ny bränsleledningsdragning

=> Alpina trådekrade hjul med Bridgestone slicks

=> ProTaper styre med ny böjning

=> Traction & launch-kontroll med uppdaterade inställningar

=> Ny gasledningsdragning för enklare underhåll

=> Flödesdesignad resonanskammare och kompaktare ljuddämpare

=> Uppdaterat kylsystem med nytt mittrör

=> Magura hydraulisk koppling med SUTER ”anti-hopping”-system

=> Brembo-bromsar med hög prestanda

Nya Husqvarna MY19 FS 450-maskinen finns tillgänglig från och med juli månad hos auktoriserade Husqvarna Motorcykel-återförsäljare.